Lago Maggiore

Het Lago Maggiore is het tweede grootste meer van Italië. Rondom dit prachtige meer vind je een afwisselend landschap van bergen en stranden. Gezellige stadjes en heel veel te beleven.
Het 60 kilometer lange Lago Maggiore is prachtig gelegen in het grensgebied van Italië en Zwitserland. Het noordelijk deel ligt in Zwitserland, met aantrekkelijke steden als Locarno en Ascona. Van de glooiende oevers van het meer, met gezellige en drukke stadjes als Cannobio, Stresa en Luino, heerlijk, al dat flaneren door die leuke oude stadjes. Er zijn tal van bezienswaardigheden,
ben je in enkele kilometers in natuurgebieden met prachtige groene dalen en bergtoppen die tot een hoogte van 3000 meter reiken.

Er zijn ook mooie eilandjes te bezoeken, de bekendste zijn de Borromeïsche Eilanden: Isola Bella, Isola Madre en Isola dei Pescatori. Deze prachtige streek is al sinds lange tijd een belangrijke toeristische trekpleister. De Europese adel bouwde hier in de negentiende eeuw prachtige villa’s, vaak met een botanische tuin zoals in Stresa, Baveno of Pallanza. Vandaar de exotische beplanting en de vele soorten palmen die hier te vinden zijn! Het meer biedt zo ongeveer alles wat een vakantie tot een droom maakt: zwemmen, vissen, roeien, zeilen, windsurfen en dankzij de uitstekende waterkwaliteit ook duiken. De omgeving biedt alle ruimte voor wandelen, klimmen en mountainbiken. Golfliefhebbers hebben keus uit een aantal prachtig gelegen golfbanen. Ook mooie steden als Milaan, Varese en Lugano liggen dichtbij.

Het water en de bergen van het Lago Maggiore bieden volop vertier voor kinderen van alle leeftijden. Voor de afwisseling en een leuk dagje uit zijn er een aantal parken bij het meer die geschikt zijn voor kinderen. Voor natuurliefhebbers en wandelaars is Lago Maggiore een geweldige bestemming. Op slechts enkele kilometers van de oevers van het meer met de drukke stadjes en palmen ontdek je een betoverende wereld van prachtige groene dalen, gletsjers en imponerende bergen. Direct rond het meer verheffen zich de toppen van de Alpen tot een hoogte van meer dan 3000 meter. De bergen en dalen zijn zo mooi dat het zonde zou zijn om hier alleen maar aan het strand te liggen.

Appartementen

Villa's