Doe De
2 min. leestijd

Doe De "La Vita è Bella" Tour In Arezzo

Roberto Benigni’s 1997 Oscar-winnende meesterwerk, “La Vita è Bella” (“Het leven is prachtig”) is een ongelooflijk beroemde film die zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het verhaal vertelt over een Joodse Italiaanse man genaamd Guido Orefice, die verliefd wordt op de mooie Dora en samen een zoon, Giosue, hebben.

la-vita-e-bella-tour

Hun ideale en blije gezinsleven wordt op z’n kop gezet wanneer Guido en Giosue worden gescheiden van Dora. Ze worden afgevoerd naar een concentratiekamp. Eenmaal in het kamp, bedenkt Guido een verhaal dat hun tijd in het kamp slechts een spel is, om zijn zoon alle horror van het kamp te besparen. Het is gefilmd op verschillende locaties, het voornaamste gedeelte tijdens het begin van de film speelt zich af in het wonderschone Toscaanse stadje Arezzo.

Trailer

 

Tour door Arezzo

Er zijn verschillende belangrijke plaatsen om te bezoeken tijdens je “La Vita è Bella” tour van Arezzo (regio Toscane).  Beginnend in het historische centrum van Arezzo, waar je de Duomo en Palazzo della Provincia (Gemeentelijk Paleis) kunt bewonderen. Beide gebouwen dienden als achtergrond voor een aantal scenes. De Piazza del Duomo zelf is waar onder andere de scène is opgenomen, waar Guido een eindeloos lang rood tapijt uit rolde voor zijn “prinses” om zo de traptreden af te gaan.

tour in arezzo

De Loggia di Vasari is een renaissancistisch en architectonisch pareltje en diende eveneens als achtergrond voor vele prachtige scenes. De Cartolibreria Orefice, een echte winkel die diende als boekwinkel die in handen was van de hoofdrolspeler van de film, is nog een locatie die je niet wilt missen.

Andere schitterende locaties in de film zijn de Piazza di San Francesco, het historische Caffè dei Costanti en het operahuis, in werkelijkheid is dit het 19e eeuwse Teatro Signorelli in the Piazza Signorelli in Cortona, op zo’n 24 km afstand van Arezzo.

Als je weg bent van deze film, dan is het bezoeken van Arezzo echt een must en het verblijven en rondsnuffelen in deze prachtige stad is echt een magische ervaring.

Arezzo bezoeken?

Wil jij Arezzo bezoeken? Wij kunnen je helpen bij het zoeken van een prachtige accommodatie, helpen met het boeken van de reis, en het organiseren van de de grote dag.  Vraag gerust eens naar de mogelijkheden. Met meer dan twintig jaar ervaring in de reisbusiness en een warme en innige verbondenheid met Italië, is La Vacanza een echte Italiaanse specialist.

Moet je nog een reis boeken? Geef je wensen door en we kunnen alles voor je regelen. Van accommodatie tot reis. En van excursies tot restaurant aanbevelingen.

Bekijk hier alle accommodaties in regio Toscane 

Voordelen van boeken bij La Vacanza

  • Kennis van de taal
  • De passie
  • Jarenlange ervaring
  • Uitgebreide kennis van het land

Misschien vindt je dit ook interessant?

Reactie plaatsen