arrow_drop_up arrow_drop_down

museum in florence

boek direct 
150+
keren geboekt 
100%
kunst en cultuur in florence
110%
geschikt voor museum liefhebbers 

kunstmuseum florence bezoeken

Het Palazzo degli Uffizi is een paleis in Florence, waarin een van de oudste en belangrijkste kunstmusea ter wereld is gevestigd. Het Uffizi (1560-1580) in Florence, was oorspronkelijk bedoeld als een Ufficio (kantoor) voor magistraten, rechters, technici en kooplieden. De bovenste verdieping werd omgebouwd tot een privégallerie voor het plezier van de regerende familie van Florence, de Medici en hun gasten. Naast schilderijen, beelden, sieraden, wetenschappelijke instrumenten, worden er ook wapens getoond, waardoor het een van de meest interessante en waardevolle collecties in de wereld is geworden.


Sinds 1865 is het een museum, vandaag de dag een huisvesting voor schilderijen variërend van de 13e tot 18e eeuw. De hoogtepunten zijn de beroemde ‘’Madonna’’ van Giotto, de ‘’ Slag van San Romano’’ van Paolo Uccello, het dubbelportret van Piero della Francesca, ‘’Federico da Montefeltro, de ‘’geboorte van Venus’’ van Botticelli en daarnaast ook drie werken van Leonardo da Vinci, een van Michelangelo, een paar van Raffael en ook velen van Tiziano. Alle schilderijen zijn chronologisch weergegeven, zodat het mogelijk is om alle veranderingen te kunnen waarderen van kunst door de jaren heen.


Openingstijden kunstmuseum Florence 

  • Dinsdag t/m zondag 8:15-18:50


Praktische informatie: boeken museum in Florence 

Koop de Uffizi tickets online en vermijd een lange wachtrij! Tickets zijn niet inwisselbaar. €3- online reserveringskosten inbegrepen, vanwege de enorme vraag naar de Galleria degli Uffizi.


Reserveringen kunnen tot 4 dagen van te voren gedaan worden.


U kunt tickets selecteren voor in de ochtend of in de middag. De exacte tijden worden gegeven nadat u een reservering gemaakt heeft. Tickets worden binnen 24 uur verzonden. Tickets worden na betaling binnen 24 uur verzonden per e-mail. .


Excursie museum: florence

Fietstour: florence 

florence-kunstmuseum

Hèt museum van florence

Florence: excursies boeken

dè nr 1 in excursies

40,-
Italiaanse cookies?