Muziek uit Italië: artiesten uit verschillende regio's
3 min. leestijd

Muziek uit Italië: artiesten uit verschillende regio's

Toen ik in Italië woonde kwam ik uiteraard ook in contact met de Italiaanse muziek. Veel Italiaanse zangers zijn ook erg populair geworden in het buitenland, dankzij hun typische manier van zingen. Liedjes uit Italië omvatten over het algemeen veel romantiek.  Maar ik moet zeggen dat, zoals vaak gebeurt, niet alle goede Italiaanse zangers een internationaal succes hebben. Zonde aangezien Italië een groot aantal zangers en vooral singer-songwriters heeft, die echt een vermelding verdienen.

Ik geef je graag 4 Italiaanse zangers en 2 zangeressen, die de moeite waard zijn om naar te luisteren. Natuurlijk smaken verschillen. Maar toch geef ik je graag een eerste kennismaking met mijn favorieten. De genoemde artiesten vertegenwoordigen allen een andere regio. Misschien ken je ze, maar er zullen ook een paar nog onbekenden langskomen.

Muziek uit Emila Romagna

De regio wordt in het oosten begrensd door de Adriatische Zee, in het noorden door de rivier de Po en in het zuiden door de Apennijnen. De regio grenst aan de regio’s Piëmont, Ligurië, Toscane, Marche, Lombardije, Veneto en de zelfstandige republiek van San Marino. Bijna de helft van het territorium behoort tot de Povlakte, daarmee is deze regio een van de vlakste in Italië.

Ik heb gekozen voor Luca Carboni, geboren in Bologna en misschien niet erg populair in het buitenland, maar in Italië te beschouwen als een groot artiest. Luca Carboni is een Italiaanse singer-songwriter . Hij debuteerde in 1981 als gitarist in de band Teobaldi Rock en publiceerde zijn eerste soloalbum in 1983. Hij onderscheidde zich altijd door zijn heerlijke rauwe stem. Naast zanger ook schilder en timmerman. Mijn favoriete nummer is ‘Mare Mare”

Toscana

Vanuit Emilia Romagna komen we aan in Toscane, een van de meest populaire Italiaanse regio’s vanwege het culturele, artistieke en landschappelijke landgoed.

Ik ben er vrij zeker van dat je de gekozen zanger en tenor Andrea Bocelli al kent. Internationaal natuurlijk zeer bekend en met de grote namen uit de internationale muziekwereld een duet gevormd. Moet bekennen luister niet veel naar hem, maar onderstaand nummer met zijn zoon Matteo raakt me wel.

Andrea Bocelli: “Anyone who is a parant, anyone who knows the precios responsibility of being a mother or a father, will fully grasp the meaning of this piece”

Muziek uit stad Rome

Een populaire Italiaanse singer-songwriter uit Rome is: Claudio Baglioni. Een Italiaanse pop-singer-songwriter en muzikant wiens carrière verschillende decennia omvat. Zijn melodische en zeer dramatische liefdeballades, vooral uit de jaren 1970 maken deel uit van De muzikale en nationale subcultuur van Italië. Zijn werken omvat ook het officiële volkslied voor de Olympische Winterspelen van 2006 in Turijn.

Ik ben naar verschillende concerten in Italië en er buiten geweest en voor mij is het mijn absolute favoriete zanger van Italië. Zijn mooiste nummer is voor mij: ‘Mille giorni di te e di me’

Regio Campania: muziek

Latium grenst in het zuiden aan Campania , de tweede meest bevolkte Italiaanse regio, de hoofdstad is Napels. De Napolitaanse muziek is populair over de hele wereld (wie kent O Sole mio niet?) En veel Napolitaanse artiesten hebben een stempel gedrukt op de Italiaanse muziek.

De zanger (singer-songwriter) die ik heb gekozen om Campania te vertegenwoordigen, is Pino Daniele. Pino Daniele (19 maart 1955 – 4 januari 2015) was een Italiaanse singer-songwriter en gitarist, wiens invloeden groot waren op vele genres, waaronder pop, blues, jazz en Italiaanse en Midden-Oosterse muziek. Pino Daniele stierf aan een hartaanval op 4 januari 2015 in Rome.

Muziek uit regio Puglia

Puglia (Apulië) is de hiel van de Italiaanse laars , bekend om zijn prachtige landschap en kusten. De zangeres die ik heb gekozen is Alessandra Amoroso, geboren 12 augustus 1986 in Galatina, Province of Lecce, een Italiaans pop/soul zangeres . In 2014 werd ze de eerste vrouwelijke Italiaanse artiest die de MTV Europe Music Award voor Beste Europese Act won.

De teksten zijn pakkend en de stem vind ik geweldig, vandaar mijn keuze voor haar.

Muziek Sicilië

Onze tour komt naar het grootste Italiaanse eiland: Sicilië . Deze regio wordt in deze selectie vertegenwoordigd door een bekwame singer-songwriter: Carmen Consoli . Ze werd geboren in Catania. Ze begon gitaar te spelen op vijftienjarige leeftijd en trad later toe tot een rock-bluesband, de Moon Dog’s Party. In 1996 nam ze deel aan het. Ze zingt zowel in het Italiaans als in het Siciliaans dialect. Ik heb gekozen voor een duet met ook een groot artiest Tiziano Ferri.

Concert boeken of muziek zelf beleven?

Wil jij graag een concert boeken in Italië? Of wil je graag een reis boeken zodat je de prachtige Italiaanse muziektradities zelf kan ervaren? . Vraag gerust eens naar de mogelijkheden. Met meer dan twintig jaar ervaring in de reisbusiness en een warme en innige verbondenheid met Italië, is La Vacanza een echte Italiaanse specialist.

Moet je nog een reis boeken? Geef je wensen door en we kunnen alles voor je regelen. Van accommodatie tot reis. En van excursies tot restaurant aanbevelingen.

Voordelen van boeken bij La Vacanza

  • Kennis van de taal
  • De passie
  • Jarenlange ervaring
  • Uitgebreide kennis van het land

Misschien vindt je dit ook interessant?

Reactie plaatsen