Venetië klimaat

Venetië klimaat

Vanwege de ligging van Venetië aan de Adriatische Zee heeft het een mediterraan klimaat.

De gemiddelde jaarlijkse temperatuur in Venetië is ongeveer 13.5 ° C. In juli en augustus is het er gemiddeld 23,1 en 22,6 ° C.  De gemiddelde dagelijkse hoge temperatuur in deze zomermaanden is 28 ° C. Slechts zelden stijgt de thermometer boven 30 ° C

In januari daalt de temperatuur tot 1,0 ° C. In tegenstelling tot het zuidelijke Middellandse Zeegebied zijn er duidelijke verschillen tussen zomer en winter in Venetië. In Venetië valt er gemiddeld 770 mm regen per jaar. De natste maand is November, met een gemiddelde van 86 mm.

In de regenachtige wintermaanden kunnen overstromingen en plotselinge overstromingen optreden in Venetië. Als bezoeker van Venetië moet je altijd rubberen laarzen of waterdichte schoenen bij je hebben.

Reisboeken naar Italië?

La Vacanza organiseert reizen naar Italië. Na jaren zelf gewoond te hebben in Italië, kennen wij het land van de hoed en de rand. Deze expertise zetten wij in bij het organiseren van jouw reis. Wil jij jouw vakantie, bruiloft of teamuitje in Italië plaats laten vinden?

Voordelen La Vacanza: reisbureau Hoogeveen


  • Kennis van de taal
  • De passie
  • Jarenlange ervaring
  • Uitgebreide kennis van het land

reisbureau Hoogeveen

 

 

 

 

 


Misschien vindt je dit ook interessant?
Reactie plaatsen