Klimaat van de Italiaanse Alpen

Klimaat van de Italiaanse Alpen

Het klimaat van de Alpen verschilt sterk in de verschillende delen van de bergen. Over het algemeen heeft het Noorden een koeler klimaat, dat typisch Midden-Europees is, terwijl het zuidelijke deel milder en mediterraan is.

De Westelijke Alpen

De westelijke Alpen worden zijn bekend door zijn Atlantische winden en hebben een stabieler klimaat dan de regio's in de oostelijke Alpen. In de zomer stroomt meestal koelere lucht uit het westen, terwijl het in de winter veel milder is. In de oostelijke Alpen zijn de zomers gemiddeld warmer, terwijl de winters kouder zijn.

Oostelijke Alpen

In de oostelijke Alpen verschilt het klimaat ten opzichte van de noordelijke en zuidelijke delen aanzienlijk. Het zuiden van de oostelijke Alpen is over het algemeen milder vanwege de mediterrane invloeden, terwijl het weer in het noordelijke deel afhangt van de windrichting.
De natste maanden in de Alpen zijn juni en november, de warmste maanden juli en augustus. Juli is gemiddeld droger. Aan de rand van de westelijke Alpen is de lucht meestal iets natter en de neerslag hoger dan in het binnenland van de bergen vanwege de maritieme invloed. Het zuidelijke deel van de Alpen is een van de natste gebieden in Europa.

Een bekend fenomeen van het bergklimaat is de Föhnwind, een krachtige en tegelijkertijd constante wind die zowel in noordelijke als in zuidelijke richting waait. Afhankelijk van de lokale situatie kan de haardroger soms orkaanachtige winden bereiken. In het noorden van de Alpen zorgt het bijna altijd voor warmere lucht en goed zicht. Terwijl het in het zuiden van de Alpen, soms kan leiden tot lagere temperaturen.

Reisboeken naar Italië?

La Vacanza organiseert reizen naar Italië. Na jaren zelf gewoond te hebben in Italië, kennen wij het land van de hoed en de rand. Deze expertise zetten wij in bij het organiseren van jouw reis. Wil jij jouw vakantie, bruiloft of teamuitje in Italië plaats laten vinden?

Voordelen La Vacanza: reisbureau Hoogeveen


  • Kennis van de taal
  • De passie
  • Jarenlange ervaring
  • Uitgebreide kennis van het land

reisbureau Hoogeveen

 

 

 

 

 


Misschien vindt je dit ook interessant?
 
Reactie plaatsen