Klimaat Toscane

Klimaat Toscane

Toscane is een regio in Midden- Italië.  Er zijn veel verschillende klimaten in Toscane. Het klimaat op Elba of in de zuidelijke Maremma aan de kust is dus heel anders dan in de hooglanden van de Apennijnen.

Kustgebieden Toscane

In de kustgebieden is het klimaat van Toscane mediterraan , met hete zomers en relatief milde wintertemperaturen. De gemiddelde temperaturen in juli liggen hier rond de 25 graden, de temperaturen stijgen zelden boven de 35 graden en zelfs in januari vallen ze zelden onder nul.

Binnenland Toscane

In het binnenland is het warm in de zomer, hoewel ruim 40 graden kan worden bereikt, maar de gemiddelde temperaturen in juli liggen tussen de 24 en 26 graden. Nog groter zijn de verschillen in de winter. De gemiddelde januari-temperaturen liggen rond de vier graden, maar extreme temperaturen onder de twintig graden zijn al gemeten in Empoli of Florence. Temperaturen onder het vriespunt in het binnenland van het land van december tot februari zijn niet ongewoon.

De neerslag daling is meer langs de kust van noord naar zuid. De meeste regen valt in grote delen in het voorjaar en de herfst. In de bergachtige gebieden, zoals de Apuaanse Alpen of de Apennijnen, is de regenval het hele jaar door gelijkmatiger verdeeld, met als droogste seizoen de zomer.

Reisboeken naar Italië?

La Vacanza organiseert reizen naar Italië. Na jaren zelf gewoond te hebben in Italië, kennen wij het land van de hoed en de rand. Deze expertise zetten wij in bij het organiseren van jouw reis. Wil jij jouw vakantie, bruiloft of teamuitje in Italië plaats laten vinden?

Voordelen La Vacanza: reisbureau Hoogeveen


  • Kennis van de taal
  • De passie
  • Jarenlange ervaring
  • Uitgebreide kennis van het land

reisbureau Hoogeveen

 

 

 

 

 


Misschien vindt je dit ook interessant?
 
Reactie plaatsen