Klimaat Sicilië

Klimaat Sicilië

Het klimaat op het eiland is mediterraan met hete, zeer droge zomers en milde maar natte winters . In het binnenland is het wat koeler dan aan de kust, in de regel, waar de temperatuur als gevolg van de Sahara wind in de zomer meer dan 40 graden Celsius kan bereiken.

Winter Sicilië


De winter op Sicilië duurt van eind december tot begin maart. Dan dalen de temperaturen tot 8 graden Celsius, het regent vaker en zelfs sneeuw kan op grotere hoogten vallen. Vanaf half maart komt de lente op Sicilië en zal de thermometer snel boven de 20 graden stijgen.

Zomer Sicilië


De Siciliaanse zomer duurt van eind mei tot oktober. Dan stijgen de temperaturen vaak ruim boven de 30 graden Celsius en zelfs het water bereikt een warme 26 graden. Van eind oktober tot eind november zijn er vaak zware regenbuien en stormachtige winden maar overdag nog steeds vrij 20 graden Celsius kan worden bereikt.

Maar als je een ontspannen strandvakantie wilt doorbrengen en incidenteel zoveel mogelijk wilt ontdekken wat het eiland te bieden heeft, worden vooral de maanden juni, juli en september aanbevolen voor een reis. Het is er dan aangenaam warm. In augustus daarentegen kunnen de Sahara- winden soms temperaturen van boven de 40 graden Celsius veroorzaken, waardoor niet elke reiziger zich op zijn gemak voelt. Bovendien, gedurende de vakantieperiode van augustus in Italië, wat betekent dat de Siciliaanse stranden vaak volledig overvol zijn.

Reisboeken naar Italië?

La Vacanza organiseert reizen naar Italië. Na jaren zelf gewoond te hebben in Italië, kennen wij het land van de hoed en de rand. Deze expertise zetten wij in bij het organiseren van jouw reis. Wil jij jouw vakantie, bruiloft of teamuitje in Italië plaats laten vinden?

Voordelen La Vacanza: reisbureau Hoogeveen


  • Kennis van de taal
  • De passie
  • Jarenlange ervaring
  • Uitgebreide kennis van het land

reisbureau Hoogeveen

 

 

 

 

 


Misschien vindt je dit ook interessant?
Reactie plaatsen