Klimaat Sardinië

Klimaat Sardinië

Het Italiaanse eiland Sardinië ligt in het westelijke Middellandse Zeegebied, ongeveer twaalf kilometer van Corsica. Sardinië heeft een mediterraan klimaat , met jaarlijkse gemiddelde temperaturen van 17 graden. Ongeveer 300 dagen zon per jaar zorgen ervoor dat je kunt genieten van dit groene eiland en heerlijk kunt wandelen, zwemmen, paardrijden of fietsen zoals je wilt.

In het voor- en najaar zijn de temperaturen op het eiland aangenaam mild en in de zomer worden temperaturen tot 40 graden gemeten. De wintermaanden zijn regenachtig en koel, maar als de zon opkomt, kan de thermometer oplopen tot 20 graden.

Vaak zijn de temperaturen in het noorden van Sardinië 2 tot 3 graden Celsius lager dan in het zuiden.

De meeste neerslag op Sardinië valt in de late herfst , de wintermaanden zijn vrij droog, gevolgd door zware buien in het voorjaar. De watertemperaturen variëren tussen ongeveer 14 graden in de winter en 26 graden in de zomermaanden. Gedeeltelijk is de zee in november nog steeds tot 20 graden. Sardinië kent meerdere windstromingen. De Mistral is bijvoorbeeld het hele jaar door te zien, waarbij de Scirocco af en toe in het zuiden waait.

Reisboeken naar Italië?

La Vacanza organiseert reizen naar Italië. Na jaren zelf gewoond te hebben in Italië, kennen wij het land van de hoed en de rand. Deze expertise zetten wij in bij het organiseren van jouw reis. Wil jij jouw vakantie, bruiloft of teamuitje in Italië plaats laten vinden?

Voordelen La Vacanza: reisbureau Hoogeveen


  • Kennis van de taal
  • De passie
  • Jarenlange ervaring
  • Uitgebreide kennis van het land

reisbureau Hoogeveen

 

 

 

 

 


Misschien vindt je dit ook interessant?
 
Reactie plaatsen