Klimaat Rome

Klimaat Rome

Rome ligt in de gematigde zone , zodat toeristen zonnig en mild weer kunnen verwachten. De koudste maanden zijn december en januari , wanneer de temperaturen onder de 10 graden komen. Jaarlijks valt er gemiddeld 800 mm regen in Rome . Sneeuw is echter zeldzaam in deze regio van Midden-Italië.

In de zomermaanden juli en augustus liggen de temperaturen meestal tussen de 26 en 30 graden. Er kunnen temperaturen boven de 30 graden voorkomen. De reden hiervoor is de zo-genaamde Scirocco - een hete wind die vochtige lucht uit Afrika met zich meebrengt.

In de wintermaanden van december tot februari is de gemiddelde luchttemperatuur 8,8 graden. De zon laat echter nog steeds gemiddeld 4,5 uur zonneschijn per dag zien. In de maanden maart tot mei stijgen de temperaturen, waardoor wordt gezegd dat deze maanden de beste maanden zijn om deze prachtige stad te bezoeken. De  gemiddelde luchttemperatuur gedurende deze tijd is 15- 18 graden en de zonneschijnuren nemen toe tot 7,9 per dag (gemiddeld).

De zomertijd, met de maanden juni, juli en augustus, biedt zonaanbidders niet alleen gemiddelde temperaturen van 28 graden, maar ook een watertemperatuur van meer dan 23 graden. De zon is er ongeveer 10 uur per dag. De regenachtige dagen zijn nog maar gemiddeld 2,5 dag, dus het kan in deze periode erg droog zijn. In de maanden september, oktober en november is de temperatuur gemiddeld 18 graden, weer heerlijk om Rome te bezoeken, De zon schijnt gemiddeld 6 uur per dag.

Reisboeken naar Italië?

La Vacanza organiseert reizen naar Italië. Na jaren zelf gewoond te hebben in Italië, kennen wij het land van de hoed en de rand. Deze expertise zetten wij in bij het organiseren van jouw reis. Wil jij jouw vakantie, bruiloft of teamuitje in Italië plaats laten vinden?

Voordelen La Vacanza: reisbureau Hoogeveen


  • Kennis van de taal
  • De passie
  • Jarenlange ervaring
  • Uitgebreide kennis van het land

reisbureau Hoogeveen

 

 

 

 

 


Misschien vindt je dit ook interessant?
Reactie plaatsen