Klimaat Gardameer

Klimaat Gardameer

Het klimaat aan het Italiaanse Gardameer is mediterraan en behoorlijk gevarieerd . Het noorden van het meer ligt dus nog steeds in het Alpengebied , terwijl het zuiden al tot de uitlopers van de vlakke Po-vlakte behoren.

De gemiddelde jaarlijkse temperatuur aan het Gardameer ligt rond de 15 ° C. Een ijzige winter, bestaat nauwelijks: sneeuw en ijs zijn zeer zeldzaam aan het Gardameer, evenals de temperaturen nauwelijks onder 0 ° C komen. Zelfs in de winter ligt  de gemiddelde dagelijkse temperatuur rond de 7 ° C. Dit komt omdat het Gardameer grotendeels is ingebed in beschutte valleien tussen de bergen, die worden verwarmd door de winterse zon.

In het voorjaar is zonneschijn aan het Gardameer gegarandeerd: zelfs in april is de zon sterk genoeg om te genieten op een terrasje aan de prachtige oevers van het meer - zelfs als het water nog te koud is voor de meeste mensen om in te zwemmen. In de zomer is het Gardameer heet : temperaturen van 30 ° C zijn niet ongewoon tussen juni en augustus. De zomeravonden aan het Gardameer zijn erg mild. De invloed van de Alpen zijn groot, wil je zwemmen dan kan dit meestal alleen tussen mei en september.

Over het algemeen valt er weinig regen aan het Gardameer. Maar wanneer het regent, is het kort, intens, zwaar en in de vorm van een vrij verrassende wolkbreuk of een zomerstorm.

Het Gardameer heeft zeker het hele jaar door zijn charme, maar de meest populaire - en meest aanbevolen - reistijd is tussen mei en september. Niet alleen vele zonnige dagen, maar ook aangename badtemperaturen en een levendige drukte in de kustplaatsen zorgen voor een onvergetelijke vakantie aan een van de mooiste meren van Europa .

Gardameer ontdekken?

Wil jij het Gardameer zelf ontdekken? Wij kunnen je helpen bij het zoeken van een accommodatie, helpen met het boeken van de reis, en het organiseren van leuke excursies.  Vraag gerust eens naar de mogelijkheden. Met meer dan twintig jaar ervaring in de reisbusiness en een warme en innige verbondenheid met Italië, is La Vacanza een echte Italiaanse specialist.


Moet je nog een reis boeken? Geef je wensen door en we kunnen alles voor je regelen. Van accommodatie tot reis. En van excursies tot restaurant aanbevelingen.

Voordelen van boeken bij La Vacanza


  • Kennis van de taal
  • De passie
  • Jarenlange ervaring
  • Uitgebreide kennis van het land

Misschien vindt je dit ook interessant?
 
Reactie plaatsen