Klimaat Calabrië

Klimaat Calabrië

Met ongeveer 320 dagen zon per jaar is Calabrië een van de zonnigste regio's van Europa . Over het algemeen worden drie klimaatregio's onderscheiden in Calabrië . Het westen wordt gekenmerkt door een subtropisch klimaat met zeer weinig regenval en droge winters. Hier zorgt de Schirocco soms in januari voor zeer aangename temperaturen.

Het klimaat aan de oostkust is droog, warm en heeft ook zeer weinig neerslag . Zelfs 's nachts bereikt de temperatuur meer dan 20 graden.

In de hogere hoogten is het echter veel koeler dan in de kustgebieden, hier kan het ook in de winter behoorlijk sneeuwen. De gemiddelde temperaturen liggen rond de 7 tot 15 graden in de winter en tussen de 26 en 34 graden in de zomer.

Veel zonnige dagen in Calabrië


Het klimaat van de regio Calabrië wordt gekenmerkt door vele zonnige dagen, je kunt bijna het hele jaar doorbrengen op het schiereiland. In de wintermaanden kan het Calabrische platteland bijvoorbeeld per fiets worden verkend. Maar ook voor wandelliefhebbers zijn er tal van tochten, waarbij je kunt genieten van de mooie natuur in de regio.

Voor een strandvakantie zijn vooral de maanden mei tot oktober . Dan is het droog in Calabrië, gedijen olijf- en citrusvruchten, de avonden zijn lauw en zijn ideaal om buiten tot laat in de nacht te zitten.

Reisboeken naar Italië?

La Vacanza organiseert reizen naar Italië. Na jaren zelf gewoond te hebben in Italië, kennen wij het land van de hoed en de rand. Deze expertise zetten wij in bij het organiseren van jouw reis. Wil jij jouw vakantie, bruiloft of teamuitje in Italië plaats laten vinden?

Voordelen La Vacanza: reisbureau Hoogeveen


  • Kennis van de taal
  • De passie
  • Jarenlange ervaring
  • Uitgebreide kennis van het land

reisbureau Hoogeveen

 

 

 

 

 


Misschien vindt je dit ook interessant?
Reactie plaatsen