Adriatisch klimaat

Adriatisch klimaat

Het klimaat van de Adriatische regio, deze begint in de omgeving van Triëst en gaat tot het zuidelijke gedeelte van de regio Puglia, de hak van Italië, is gematigd continentaal in het noorden en wordt zuidelijk een mediterraan klimaat .

Het Noordelijke gedeelte


In het noorden, in de regio rond Triëst en Venetië, wordt het klimaat gekenmerkt door warme tot hete zomers en koude winters . In juli stijgen de gemiddelde temperaturen overdag tot 28 graden, hoewel je ook dagen kunt verwachten met veel meer dan 30 graden. In de winter liggen de temperaturen rond de 7 graden; Vorst komt 's nachts vaak voor en zelfs sneeuw is mogelijk. In tegenstelling tot het zuiden van de Middellandse Zee wordt het hele jaar door neerslag verwacht. Dankzij de invloed van de nog warme zee zijn de herfsttemperaturen aanzienlijk hoger dan in Midden-Europa.

Het Zuiden van de Adriatische regio


In het Zuiden van de Adriatische regio heerst een typisch mediterraan klimaat. Hier zijn de zomer droog, zeer warm en zonnig . De temperaturen zijn in juli met een gemiddelde van 28 graden vergelijkbaar hoog als in het noorden. Het is merkbaar warmer dan in de noordelijke Adriatische regio. In steden als Bari of Lecce worden in januari de gemiddelde temperaturen van 12 graden gemeten. Vorst is veel zeldzamer in deze regio dan in het Noorden. Neerslag is veel lager tussen mei en september dan de rest van het jaar.

Reisboeken naar Italië?

La Vacanza organiseert reizen naar Italië. Na jaren zelf gewoond te hebben in Italië, kennen wij het land van de hoed en de rand. Deze expertise zetten wij in bij het organiseren van jouw reis. Wil jij jouw vakantie, bruiloft of teamuitje in Italië plaats laten vinden?

Voordelen La Vacanza: reisbureau Hoogeveen


  • Kennis van de taal
  • De passie
  • Jarenlange ervaring
  • Uitgebreide kennis van het land

reisbureau Hoogeveen

 

 

 

 

 


Misschien vindt je dit ook interessant?
 
Reactie plaatsen