Genua stad in regio Ligurië: tips, bezienswaardigheden
2 min. leestijd

Genua stad in regio Ligurië: tips, bezienswaardigheden

Sinds het in 2004 culturele hoofdstad van Europa was, is het toerisme toegenomen en is het ook een favoriete bestemming geworden voor een korte vakantie. La Superba (de Trotse, de bijnaam van de stad). Het historische centrum, de Via Garibaldi, is de oudste van Europa. Een echt openluchtmuseum van 16e eeuwse architectuur. De ligging van de stad is uniek, het heeft de vorm van een amfitheater aan zee.

Bezienswaardigheden Genua

Prachtige gebouwen, eeuwenoude kerken, gevels versierd met fresco’s, kunstcollecties van onschatbare waarde. Een wandeling door de straten, pleinen en steegjes van Genua is een constante verrassing. Want wanneer je eenmaal rondloopt in de doolhof van carruggi, de straatjes die van de haven de heuvel op kronkelen. Een absolute must is de stad van boven te bewonderen, het uitkijkpunt van Castelletto (met de lift op de Piazza Portello) Voor maar 50 cent krijg je het mooiste uitzicht op Genua: de haven, de dakne van het historische centrum, de binnenplaatsen van de paleizen, de vuurtoren La Lanterna, de smalle straatjes van rode baksteen die vanaf de haven over de heuvel omhooglopen.

genua

De keuken van Genua

Toch even over de specialiteiten van de Genuese keuken. Bijvoorbeeld de farinata, een plat brood op basis van kikkererwtenmeel dat gloeiend heet gegeten wordt, de bij ons ook wel de focaccia, een plat brood bereid met olie en zout, en de wereldberoemde pesto Genovese. De saus op basis van basilicum, olijfolie, pijnboompitten, pecorino, parmigiano en knoflook smaakt heerlijk bij warme en koude pasta. De cappon magro, een gericht van groente , een vis en wat zeevruchten dat wordt overgoten met een saus op basis van ansjovis, pijnboompitten, knoflook, kappertjes, gekookte eieren, olijven en olijfolie, de pansotti, een soort ravioli gevuld met kruiden en geserveerd met een walnotensaus.

Meerdere regio’s in Italië ontdekken?

Wilt u graag Genua ontdekken in regio Ligurië? Onderstaande rondreis reist u door meerder regio’s in het prachtige Italië. Benieuwd?

Voordelen van boeken bij La Vacanza

  • Kennis van de taal
  • De passie
  • Jarenlange ervaring
  • Uitgebreide kennis van het land

Misschien vindt je dit ook interessant?

Reactie plaatsen