arrow_drop_up arrow_drop_down
Genua stad in regio Ligurië: tips, bezienswaardigheden

Genua stad in regio Ligurië: tips, bezienswaardigheden

Sinds het in 2004 culturele hoofdstad van Europa was, is het toerisme toegenomen en is het ook een favoriete bestemming geworden voor een korte vakantie. La Superba (de Trotse, de bijnaam van de stad). Het historische centrum, de Via Garibaldi, is de oudste van Europa. Een echt openluchtmuseum van 16e eeuwse architectuur. De ligging van de stad is uniek, het heeft de vorm van een amfitheater aan zee.

Bezienswaardigheden Genua

Prachtige gebouwen, eeuwenoude kerken, gevels versierd met fresco’s, kunstcollecties van onschatbare waarde. Een wandeling door de straten, pleinen en steegjes van Genua is een constante verrassing. Want wanneer je eenmaal rondloopt in de doolhof van carruggi, de straatjes die van de haven de heuvel op kronkelen. Een absolute must is de stad van boven te bewonderen, het uitkijkpunt van Castelletto (met de lift op de Piazza Portello) Voor maar 50 cent krijg je het mooiste uitzicht op Genua: de haven, de dakne van het historische centrum, de binnenplaatsen van de paleizen, de vuurtoren La Lanterna, de smalle straatjes van rode baksteen die vanaf de haven over de heuvel omhooglopen.

genua

De keuken van Genua

Toch even over de specialiteiten van de Genuese keuken. Bijvoorbeeld de farinata, een plat brood op basis van kikkererwtenmeel dat gloeiend heet gegeten wordt, de bij ons ook wel de focaccia, een plat brood bereid met olie en zout, en de wereldberoemde pesto Genovese. De saus op basis van basilicum, olijfolie, pijnboompitten, pecorino, parmigiano en knoflook smaakt heerlijk bij warme en koude pasta. De cappon magro, een gericht van groente , een vis en wat zeevruchten dat wordt overgoten met een saus op basis van ansjovis, pijnboompitten, knoflook, kappertjes, gekookte eieren, olijven en olijfolie, de pansotti, een soort ravioli gevuld met kruiden en geserveerd met een walnotensaus.

Meerdere regio’s in Italië ontdekken?

Wilt u graag Genua ontdekken in regio Ligurië? Onderstaande rondreis reist u door meerder regio’s in het prachtige Italië. Benieuwd?

Voordelen van boeken bij La Vacanza

  • Kennis van de taal
  • De passie
  • Jarenlange ervaring
  • Uitgebreide kennis van het land

Misschien vindt je dit ook interessant?

 

Over de schrijver
"Ik ben Jeanette Kampman. In 1990 woonde ik in Florence en vervolgens ben ik gaan werken als reisleidster in Italië. Daar bezocht ik in mijn vrije tijd al prachtige landgoederen. Terug in Nederland in 1996 ben ik werkzaam geweest bij een grote reisorganisatie en mocht ik de gehele Italiaanse markt opzetten. Ik had toen het voorrecht om weer veel te reizen in Italië en de meest mooie landgoederen te bezoeken. Een prachtige ervaring waar ik veel heb geleerd van de lokale bevolking, de schoonheid van natuur en het heerlijke eten en drinken. In 2000 ben ik voor mij zelf begonnen, eerst Sicilië en door de jaren heen heel Italië."
Italiaanse cookies?