Het Gardameer: bezienswaardigheden, tips en accommodaties
4 min. leestijd

Het Gardameer: bezienswaardigheden, tips en accommodaties

Bent u van plan om naar het Gardameer af te reizen? Wilt u op vakantie naar Italië maar weet u nog niet waarheen? Dan is een bezoek aan het Gardameer zeer aan te raden! Het Gardameer is een populaire vakantiebestemming voor veel Nederlanders. Het meer ligt in het noorden van Italië en is met het oppervlak van 369.000 vierkante kilometer het grootste meer van Italië.

Leuke en gezellige dorpjes aan het Gardameer

Aan het Gardameer liggen meerdere leuke en gezellige dorpjes. We sommen er een aantal voor u op:

Bardolino

Dit dorpje met 6.000 inwoners is één van de eerste dorpjes die toerisme richting het Gardameer trok. Je vindt Bardolino in het zuidoosten van het Gardameer.

Bardolino een dorp aan het Gardameer

Lazise

Lazise is een prachtig dorpje in regio Verona. Het dorpje ligt direct aan het Gardameer en velen zijn na een kort bezoek direct verkocht. Het kleine haventje, het mooie kerkje en de Italiaanse gezelligheid geeft het echte vakantiegevoel.

Lazise is een dorp aan het Gardameer

Riva del Garda

Dit dorpje bevindt zich in het noorden van Italië. Namelijk in de regio Trentino-Zuid Tirol. Het kleine dorpje heeft een heel ander uiterlijk vertoon dan de dorpjes die zuidelijker liggen! Riva del Garda is veel bergachtiger dan bijvoorbeeld het dorpje Peschiera del Garda.

Riva del Garda een dorp in het noorden van het Gardameer

Peschiera del Garda

Als je vanuit Nederland het dorpje in rijdt krijg je niet direct de indruk je graag zou willen! Je bent opzoek naar die typische Italiaanse dorpjes, maar je vindt enkele grote winkelketens. Maar wees vooral niet ongeduldig en rij een stukje door.  Hier zult u alsnog het authentieke en schilderachtige Peschiera del Garda treffen.

Peschiera del Garda een mooi dorpje aan het Gardameer

Sirmione

Sirmione is zonder meer één van de mooiste dorpjes aan het Gardameer. Het is ook niet voor niets dat dit het drukste dorpje aan het Gardameer is. Het dorpje is gelegen op een schiereiland wat te vinden is aan de zuidkant van het meer.

Sirmione een leuk dorp aan het Gardameer

Salò

Salò is een leuk, mooi, gezellig en oud dorpje en herbergt de grootste kerk aan het Gardameer. Het dorpje ligt aan de westelijke oever en zeker de moeite waard om te bezoeken!

Tip: bekijk deze prachtige villa nabij Salò

Salò een leuk dorpje aan het Gardameer

Andere bekende dorpen aan het Gardameer

Uiteraard zijn er meer leuke en bekende dorpen aan het Gardameer. Denk aan:

  • Garda
  • Gardone Riviera
  • Limone sul Garda
  • Malcèsine
  • Torri del Benaco
  • Tòrbole

Weer en klimaat aan het Gardameer

Het weer aan het Gardameer is grillig te noemen. In de zomermaanden juni, juli en augustus loopt de temperatuur flink op. Je moet rekening houden met een gemiddelde maximumtemperatuur van 29 graden! Moet gezegd dat het ook flink kan spoken rondom het Gardameer. Dit heeft te maken met het feit dat het ligt ten zuiden van het gebergte, dit kan resulteren in flinke stormen met hagel, zware regenval en flink windhozen. Iets waar je als vakantieganger zeker serieus moet nemen. Met name als u van plan bent om te gaan kamperen.

In de winter nemen de temperaturen flink af. Zo moet je in december en januari denken aan temperaturen tussen de 1 en 8 graden.

Accommodaties aan het Gardameer

Bent u opzoek naar een accommodatie aan het Gardameer? Zoekt u een landhuis, hotel, villa of agriturismo? Er zijn heel veel verschillende mogelijkheden. Hieronder vindt u enkele tips:

Reizen naar Italië

Bent u van plan om op vakantie te gaan naar Italië? Bekijk dan onze accommodaties, rondreizen en excursies rondom het Gardameer!? Laat gerust eens uw wensen bij ons achter. Wij kunnen je helpen met het maken van de juiste keuze!

Voordelen van boeken bij La Vacanza

  • Kennis van de taal
  • De passie
  • Jarenlange ervaring
  • Uitgebreide kennis van het land
Reactie plaatsen