florence, Een betoverende stad die nooit ophoudt te verrassen,

kunst en cultuur maken van deze prachtige stad
een echt openluchtmuseum. 

florence, een betoverende stad met zijn meesterwerken van kunst...

Een stad die zijn charme en de pracht van het verleden onveranderd heeft behouden. Zo presenteert Florence , de hoofdstad van Toscane  zich.  Een betoverende stad die nooit ophoudt te verrassen, met zijn meesterwerken van kunst, het gekleurde marmer van de kerken en de architectuur die zijn pracht oproept en de rol die het speelde in de ontwikkeling van kunst en cultuur uit de Renaissance.

Het kloppende hart van Florence is Piazza del Duomo, met het monumentale complex van de  basiliek van Santa Maria del Fiore  - met daarboven de majestueuze koepel van Brunelleschi. Piazza della Signoria  vertegenwoordigt het historische centrum, de fontein van Neptunus en het  Palazzo della Signoria  of Palazzo Vecchio, een van de symbolische monumenten van de stad. Via de oude en suggestieve  Ponte Vecchio met historische goudsmidswinkels, bereikt u de wijk Oltrarno, waar u het schilderachtige plein ontmoet dat wordt gedomineerd door Palazzo Pitti. Mis het panoramische  Piazzale Michelangelo niet , een favoriete bestemming voor toeristen vanwege het prachtige uitzicht op Florence en de omliggende heuvels, en de  kerk van San Miniato al Monte , een van de beste voorbeelden van Florentijns Romaans.


De gastronomie van Florence

De Toscaanse keuken is een must over de hele wereld en in Florence zijn er echte smaaktempels die eer bewijzen aan al onze voortreffelijkheden. Kleine en grote delicatessenwinkels, waar naast traditionele gerechten bijzondere en geselecteerde producten zijn: vlees en kaas van alle soorten, verse pasta, brood en uitstekende flessen wijn. Unieke kleine restaurantjes.