Florence

Florence is een stad waarvan de charme en het schitterende verleden onveranderd zijn gebleven. Althans, dit is hoe de betoverende Toscaanse hoofdstad verschijnt – het blijft betoveren, door middel van zijn artistieke meesterwerken, en architecturale werken die de pracht en praal oproepen.

Het kloppende hart van Florence is de Piazza del Duomo, met zijn monumentale complex van de Basilica di Santa Maria del Fiore, bekroond met de majestueuze koepel van Brunelleschi; de doopkapel van San Giovanni of St. John, een prachtig voorbeeld van de romaanse Florentijnse; en Giotto’s Campanile of Bell Tower, een Florentijns gotisch architecturaal meesterwerk.
Achter de Duomo staat het Museo dell’Opera di Santa Maria del Fiore.

Piazza della Signoria vertegenwoordigt het historische centrum van het burgerlijke en politieke leven en herbergt de 13e-eeuwse Loggia dei Lanzi, de Neptunus-fontein en het Palazzo della Signoria. Voor het Palazzo staan standbeelden, waaronder een kopie van Michelangelo’s beroemde David.

Naast het Piazza ligt de prachtige Galleria degli Uffizi, de thuisbasis van een van de belangrijkste musea ter wereld, met werken van Botticelli , Michelangelo, Leonardo da Vinci en tal van andere meesterkunstenaars.

De Ponte Vecchio, is een beroemde middeleeuwse brug over de rivier de Arno. De brug is vooral bekend door de winkeltjes (vooral juweliers) die zich op de brug bevinden.

Appartementen

Hotels