Ferrara in Emilia Romagna: bezienswaardigheden en tips
2 min. leestijd

Ferrara in Emilia Romagna: bezienswaardigheden en tips

Ferrara ligt in de regio Emilia-Romagna, niet ver van de stad Bologna. Ferrara is door UNESCO opgenomen in de lijst van werelderfgoed  vanwege de schoonheid en de belangrijke plaats in de cultuur en kunst van Italië. In 2006 is Ferrara ook gevestigd in het prestigieuze Italiaanse Hermitage Museum vanwege de historische relevantie. Het is pas de vijfde stad die zijn naam heeft kunnen koppelen aan dit prestigieuze museum. De Hermitage Italy Foundation is opgericht op basis van deze unie.

Het huis van Este is ook bekend als het kasteel van Saint Michele of het kasteel Estense en is een van de belangrijkste gebouwen in Ferrara. Het is een middeleeuws bouwwerk met een slotgracht en bevindt zich in het centrum van de stad. Het kasteel is een vierhoekige compound gevormd door verschillende gebouwen, op hun vier hoeken beschermd door torens. Naast het huis van Este staat Ferrara ook bekend om zijn vele renaissancistische paleizen. Veel van deze hebben nog steeds terracotta decoraties en er zijn niet veel steden in Italië die zo’n grote collectie hebben.

Beste bewaarde geheimen

Eén van de best bewaarde renaissancewoningen in de stad is Casa Romei. Het gebouw was de residentie van de beroemde Giovanni Romei, een familielid van de familie d’Este. Het gebouw werd geërfd door nonnen die er woonden en is daarom goed bewaard gebleven. Veel van de decoraties in het paleis zijn bewaard gebleven. Er zijn verschillende prachtige fresco’s, vooral in de Room of the Sibyls : de kamer heeft een originele open haard gemaakt van terracotta en draagt ​​het wapenschild van de stad. De Room of the Prophets  dankt zijn naam aan de aanwezigheid van verschillende schilderijen van Bijbelse scènes. De meerderheid van de fresco’s en schilderen in het paleis werden in opdracht van Ippolito d’Este aan Cesare Filippi in de 16 ste eeuw.

ferrara

Tradities in Ferrara

De stad kent vele tradities, elk jaar, sinds 1259, wordt hier één van de oudste paardrennen in Italië gehouden, hier worden oude recepten in ere gehouden. Het ritueel van de palio, staat ook op de fresco’s in het Palazzo Schifanoia. Het evenement in renaissancekleding, wedstrijden en een optocht gaan vooraf aan de eigenlijke palio (paardenrennen waar acht contrade (wijken) aan deelnemen, die op de laatse zondag van mei wordt gehouden. Ze eren de gouden eeuw waarvan de stad de schatten heeft bewaard.

tradities ferrara

Eten en drinken

Eten in Ferrara, er is betreffende de keuken niet veel verschil tussen de Emiliaanse keuken en de specialiteiten uit Ferrara. Maar enkele gerechten worden anders bereidt in Ferrara. Probeer de cappellacci alla zucca, dikke ravioli met pompoen, de pasticcio di maccheroni (pastagratin) en de salama de sugo (typisch vleesgerecht met varkensvlees, kruiden en wijn) in combinatie met coppia (het typische, droge brood in de vorm van een croissant) en natuurlijk de paling uit de Podelta.

Accommodaties in regio Emilia Romagna

Wilt u graag Ferrara ontdekken? Zoekt u een accommodatie in de regio Emilia Romagna? Hieronder vindt u een verzamelpagina met accommodaties.

Voordelen van boeken bij La Vacanza

  • Kennis van de taal
  • De passie
  • Jarenlange ervaring
  • Uitgebreide kennis van het land

Misschien vindt je dit ook interessant?

Reactie plaatsen