Excursies in basilicata

Ontdek de wereldberoemde Sassi van Matera

Ontdek een van de oude landschappen van Matera tijdens een rondleiding door Sassi en verken de steegjes, kerken en historische grotten van de UNESCO-werelderfgoedlocatie tijdens dit unieke culturele avontuur.

Matera: Panoramische Tuk-Tuk Tour

Betreed de straten van Matera via deze speciale tour. Je wordt comfortabel door de mooiste delen van de stad geleid, waarbij je lokale gids uitleg geeft over de schoonheden die je onderweg zult zien.

Matera: olijfmolentour en olijfolieproeverij

Ontdek wat de gastronomische cultuur van Matera te bieden heeft en doe mee met de olijfmolentour. Leer meer over de familieoliecultuur en -traditie in Matera, van het oogsten tot het bottelen van deze kostbare vloeistof.

geniet van de  lokale keuken en recepten

Dompel jezelf onder in een 4-gangen private dining experience en geniet van een exclusieve kookdemonstratie. Ontdek de geheimen van Italiaanse familierecepten van je gastheer en deel hun wijsheid die al generaties lang wordt doorgegeven.

Matera: Sassi, Murgia en Tibetaanse brugreis

Verken oude grotten bij Sassi en wandel naar de Gravina-kloof tijdens deze reis rond Matera. Dwaal langs watervallen en door canyons. Steek een hangbrug over voor een prachtig uitzicht over de stad vanaf Belvedere Murgia Timone.

geniet van deze prachtige regio...

een levendige lokale markt en een kookles

Geniet van een Italiaanse lokale markt en leer hoe je de beste producten van het land kunt herkennen. Leer de geheimen van de gerechten uit de regionale keuken kennen en geniet van het resultaat van je werk vergezeld van lokale wijnen.

Pietrapertosa: historische tour van 2 uur

Bezoek Pietrapertosa, een klein bergdorpje in Basilicata op 1088 meter. Gelegen in het Park van Gallipoli Cognato en de Kleine Lucanian Dolomieten, er wordt gezegd dat het een van de mooiste dorpen in Italië is.

wandelen door het historische melfi

Samen met de gids begin je de wandeling bij het kasteel van Melfi, een van de belangrijkste Italiaanse middeleeuwse kastelen. Bekijk de 10 torens rond het 11e-eeuwse kasteel en de 2de-eeuwse sarcofaag gemaakt van Rapolla-marmer. Bewonder de overleden "slaper".

Policoro: markt bezoek, kookcursus en diner

Leer tijdens de cursus 3 authentieke lokale recepten van je lokale chef-gids. Je hebt een werkplek die is uitgerust met keukengerei en alle ingrediënten. Proef vervolgens alles wat je hebt bereid, vergezeld van een selectie rode en witte lokale wijnen.

Rapolla, Aglianico-wijnrondleiding

Rapolla is een klein stadje met smalle straatjes, dat bekend staat om zijn thermale water en de historische kelders die in vulkanische tufsteen zijn gegraven, waar nog steeds de goede wijn wordt bewaard.