matera: 2 uur met de gids door deze adembenemende stad...

ontdek de culturele hoofdstad van 2019!

boek direct 
15+
keren geboekt 
100%
genieten in matera

8,3

beoordeeld 

matera, op de werelderfgoedlijst van UNESCO   

Een bezoek aan Matera is een absolute aanrader met zijn de beroemde ‘Sassi’, die de stad over de hele wereld beroemd heeft gemaakt en alleen al een reis naar Basilicata dus waard is. De ‘Sassi’ zijn  huizen  die elkaar overlappen en met elkaar verbonden zijn door kronkelende straatjes en brede trappen, bewoond tot het midden van de vorige eeuw, alleen de gevels zijn metselwerk, terwijl de rest – vaak een eenpersoonskamer – in de rots is uitgehouwen. De Sassi vormen een soort stad onder de stad – una citta Sotteranea – ze worden nog altijd bewoond en er bevinden zich restaurants, museum, winkeltjes, galerie en zelfs een hotel. Sinds 1993 staat de stad op de lijst van het Werelderfgoed van UNESCO.


Naast de huizen zijn er ook een reeks kerken uitgehouwen in de rotsen, een prachtige panorama. Eén van de belangrijkste monumenten is de grot kerk  van de  Saint Lucia van de Malve , opgericht door een benedictijnse gemeenschap rond de achtste eeuw, ook de  kerk  van  Madonna dell’Idris, die leidt naar de crypte van San Giovanni in Monterrone, rijk aan opmerkelijke fresco’s uit verschillende perioden is een bezoek waard. Matera is dus niet voor niets uitgeroepen in 2019 – samen met de Bulgaarse stad Plovdiv – tot Culturele hoofstad van Europa.


Je 2 uur durende tour met gids begint op het ontmoetingspunt aan de Via Alessandro Volta. Vanaf hier leidt je deskundige gids je naar de kerk van San Francesco, gelegen in het historische centrum van de stad. Vervolgens volg je een panoramische weg met smalle straatjes en kronkelende steegjes. Na aankomst in de Rupestre kerk van Sant'Antonio Abate: een klassiek voorbeeld van de traditionele cultuur van deze heerlijke stad. Daarna ga je verder om een typische grotwoning van Matera te bezoeken voordat je verdergaat langs de Via Madonna delle Virtù en Porta Pistoia "Pert P'stèl" om je culturele avontuur af te sluiten.


Highlights:

  •       Ontdek de wereldberoemde Sassi van Matera
  •       Bewonder de panoramische uitzichten over de stad vanuit een uniek punt 
  •       Ontdek de wonderen van de Sasso Barisano en de Sasso Caveoso


Wat is inbegrepen?

* Entree voor de kerk
* Entree in een Sassi huis

* Deskundige gids

wandelen basilicata zuid italie

de sassi van matera

Matera Tour

genieten van matera

17,50

Henri (38)

Matera is een magische plek.

Niet alleen de uitleg... maar ook het verhaal over deze boeiende stad. Matera is een magische plek.