Een nieuwe regio in Spanje: Galicië

De prachtige veelzijdige regio Galicië is gelegen in het noord- westen van Spanje. Het ligt boven Portugal en heeft een prachtige kustlijn. Er zijn indrukwekkende steden, je kunt er heerlijk eten en/of genieten in één van de vele kuuroorden. Een veelzijdige en nog niet door toeristen overstroomde regio, die een bezoek dubbel en dwars waard is. Wij hebben een indrukwekkend programma samengesteld, met mooie accommodaties, rondreizen, dagtrips en nog veel meer….

We kennen allemaal Santiago de Compostela, de hoofdstad van de regio en de beroemde pelgrimstocht naar het bedevaartsoord (de Camino de Santiago). In het binnenland van de regio zijn uitgestrekte bosgebieden te vinden, waardoor Galicië populair is onder de Spanjaarden zelf. Zij trekken vooral zomers naar het groene land om de hitte elders in Spanje te ontvluchten.

Galicië is bij uitstek geschikt voor natuurvakanties. De groene valleien, nationale parken en uitgestrekte stranden laten je volledig tot rust komen. Ook zijn er imponerende kliffen te bewonderen, zoals aan de Costa da Morte in A Coruña. Tot het hooggebergte in het zuidoosten van Galicië behoren los Picos de Ancares (1826 meter), de Cabeza de Manzaneda (1787 meter) en de Peña Trevinca in de Serra de Queixa (2031 meter). Je kunt in Galicië door charmante vissersdorpjes slenteren of meer bruisende steden opzoeken als Santiago de Compostela, A Coruña, Ferrol, Lugo, Ourense, Pontevedra, Combarro of Vigo.

In Lugo is een monument tot werelderfgoed bestempeld. De Romeinse stadsmuren, die nog volledig intact zijn, zijn zeker het bezoeken waard. In Santiago de Compostela is de kathedraal hét visitekaartje van de stad. Net als de vijfhonderd jaar oude universiteit van Santiago staat de kathedraal op de Werelderfgoedlijst. Volgens de legende bevindt het graf van de heilige apostel Jacobus zich in het immense gebouw. Daarom is de kathedraal het eindpunt van de Camino de Santiago. Wat absoluut niet overgeslagen mag worden tijdens een trip naar Galicië is een bezoek aan de Islas Cíes.

De Britse krant The Guardian noemde de stranden van de eilandengroep voor de kust van Galicië niet voor niets ooit de mooiste ter wereld. De paradijselijke eilanden zijn vanaf verschillende plekken op het vasteland per boot te bereiken. De Islas Cíes zijn beschermd natuurgebied en daarom is er een grote verscheidenheid aan flora en fauna.