Culinaire en volledig georganiseerde reis in Puglia
Voor degenen die willen genieten van de volledige enogastronomia: eten en wijn, in Puglia. Kooklessen, proeverijen, trulli, bezoek aan wijngaarden, strand en overnachten in een prachtige masseria, dat zijn de ingrediënten voor deze vakantie. Voor degenen die de geheimen van culinaire kunst willen leren en ze mee naar huis willen nemen.
Regio Puglia: proef, ruik en zie
Een zintuiglijke reis door de geuren en smaken van een gastvrij en adembenemend mooie regio. Ontdek typische gerechten, traditionele recepten, wijnen, kazen en lokale producten. Met op de achtergrond, mooie landschappen, kleine dorpjes, boerderijen op het platteland en oude gebouwen en kerken.
Masserie zijn oude landelijke landhuizen ondergedompeld in het Apulische platteland. Slapen op de boerderij betekent inademen van de geuren van de aarde, het tot rust komen van lichaam en geest, het herontdekken van de smaak van eenvoudige dingen en het afstemmen van je ritme op dat van de natuur.
Masseria Salamina, een agrarisch centrum en een adellijk landgoed sinds het einde van 1600, ooit versterkt om te verdedigen tegen aanvallen van Saraceense piraten, nu is het al meer dan twintig jaar landgoed vol met geschiedenis en charme, waar de oude agrarische roeping wordt gecombineerd met een authentieke gastvrijheid.
De familie De Miccolis Angelini, eigenaar sinds 1986, zorgt voor een hartelijk welkom. De boerderij heeft ook een prachtig nieuw gebouwd buitenzwembad perfect geïntegreerd in het landschap.
Filippo, de eigenaar, een uitstekende kenner van wijnen, vertelt je graag over de productieprocessen van de geliefde Apulische wijn en neemt je mee op een zintuiglijke reis door de smaken van zijn land. Hij is ook een olijfboer, een leert je ook graag de kneepjes van de productie van dit ‘vloeibaar goud’, kennen. De ziel van het territorium van Puglia.
Planning georganiseerde vakantie Puglia:
Dag 1: Ontspan en geniet
Dompel jezelf onder in een atmosfeer van ontspanning en gastronomie, tussen het zwembad in de schaduw van eeuwenoude olijfbomen, het proeven van lokale producten, zoals extra virgine olijfolie en een uitgebreid diner op basis van typische gerechten uit de Apulische traditie.
Dag 2: Cultuur, eten en wijn in Valle d’Itria
Geniet van een spektakel van landschappen die wordt aangeboden door de Valle d’Itria, met zijn droge stenen muren, pinakels en trulli, pleinen en oude kerken. Breng een bezoek aan de stad Martina Franca, genaamd de “parel van de barok”. Locorotondo, een van de mooiste dorpjes in Italië en een van de belangrijkste centra van de trulli, zee en grotten. Bij een prachtige masseria van de ‘700 kan je nogmaals genieten van de adembenemende uitzichten, onder het genot van de heerlijke wijnen en typische gerechten uit Puglia.
Dag 3: Koken en genieten van de zee
De reis gaat verder langs de historische boerderijen van Valle d’Itria en tussen de typische lokale producten met mooie recepten van goed eten, bereid onder leiding van deskundige lokale koks. Vervolgens mag een stop in het havenstadje Monopoli en Poligano a Mare, beroemd om zijn balkons met uitzicht op de zee ook niet ontbreken.
Dag 4: Koken en een bezoek aan de grotten
Geniet van een kookles in een trullo. Onder leiding van een professionele kok leer je hoe je de typische gerechten uit de omgeving kunt bereiden in een typische trullo in Noci. Na de maaltijd gaan we naar Castellana Grotte voor een bezoek aan de beroemde grotten, tot 70 meter diepte om een van de belangrijkste speleologische complexen in heel Europa te bewonderen. ’s Avonds is het ontspannen en genieten van een heerlijk diner.
Dag 5: Bezoek aan Alberobello en de bereiding van een specialiteit uit Puglia: mozzarella
Alberobello is een stadje dat met niks te vergelijken is. Witgekalkte, stenen huisjes met grijze puntdaken en sprookjesachtige tekens op het dak. Dat zijn de kenmerken van een trullo, hetgeen wat Alberobello zo bijzonder maakt. Alberobello is met meer dan 1000 trulli de ware Trullo-hoofdstad ter wereld. Je gaat nog een unieke ervaring beleven: de bereiding van de specialiteit uit Puglia: de mozzarella.
Dag 6: We maken ons klaar voor de terugreis
Maar misschien plak je er nog een paar dagen aan vast in deze prachtige regio