EEN CULINAIRE FIETSTOCHT DOOR DE TOSCANE

GENIET VAN DE TYPISCHE TOSCAANSE PRODUCTEN EN WIJN!

boek direct
75+
keren geboekt 
1000+
totaal gefietste kilometers
100%
geslaagd 

culinaire fietstocht door toscane 

Een prachtige Culinaire fietstocht door de Toscane, niet alleen voor de Bourgondiërs maar ook voor diegene die alleen wil  genieten van het mooie Toscaanse landschap! De engelstalige lokale  gids neemt je mee door het achterland van Florence en laat je graag kennis maken met de Toscaanse producten.
Al de producten worden geproduceerd door kleine familiebedrijven en alleen lokaal verkocht.


Dit ga je beleven tijdens de Toscane Culinaire Excursie

  • Chianti platteland
  • Villa Le Piazzole
  • Wijnkelder
  • Toscaanse hapjes
  • Olijfolie proeverij
  • Wijnproeverij
  • Piazzale Michelangelo
  • San Niccolo


De fietstocht  begint op het platteland van de Florence met een kleine helling. Onderweg zijn er voldoende stops waar het genieten is van de uitzichten over het de Chianti. Eenmaal ´boven´ aangekomen fiets je door de buurt van de lokale Florentijnse adel en hun villa´s. Vervolgens gaat het richting de bekende Renaissance Villa Le Piazzole,  verscholen achter de heuvels. Hier krijg je een rondleiding en dan is het uiteraard genieten van de wijn en olijfolie. 


We gaan kennis maken met de lokale producten. Alles bereidt door kleine familie bedrijven,  smullen maar!  Uiteraard kun je de  wijn of olijfolie te kopen en thuis nagenieten. Na de proeverij is het tijd om terug te fietsen richting Florence, maar niet zonder een bezoek aan misschien wel het mooiste plein, het  spectaculaire Piazzale Michelangelo. Hier heb je één van de beste uitzichten over Florence. De tour wordt afgesloten richting de San Niccolo buurt langs één van de lekkerste ijszaken waar je op eigen gelegenheid nog een gelato kunt kopen. Deze route van deze Toscane Culinaire Excursie  is ongeveer 11 km en is vooral op verharde wegen met heel weinig verkeer.

Italie: excursie boeken
€ 90 p.p.

culinaire fietstocht | Toscane 

Een prachtige Culinaire fietstocht door de Toscane, niet alleen voor de Bourgondiërs maar ook voor diegene die alleen wil  genieten van het mooie Toscaanse landschap! De engelstalige lokale  gids neemt je mee door het platteland van de Chianti en laat je graag kennis maken met de Toscaanse producten. 

Optioneel: toeslag E-bike, € 30.00