Comomeer: een plek in Italië voor het hele gezin
in Meren
3 min. leestijd

Comomeer: een plek in Italië voor het hele gezin

Ook al richt het Comomeer zich meer op volwassenen dan kinderen, toch zijn er allerlei leuke activiteiten te vinden voor de hele familie. Wij hebben heel veel mooie activiteiten gedaan vorig jaar.

Kinderen genieten vaak net zo van een boottochtje – vooral als het niet te lang duurt. Een tocht langs verschillende dorpjes, waar je ook nog uit kunt stappen wanneer je wilt, is dus ideaal. Maak een tochtje met de kabelbaan van Como naar Brunate. Het tripje duurt ongeveer 10 minuten, prima te doen dus ook met jonge kinderen. Er is een nabijgelegen uitzichtpunt waar je geniet van een spectaculair uitzicht op Como en zijn omgeving. Er zijn op het meer ook allerlei watersporten die kinderen kunnen proberen met gekwalificeerde instructeurs, zoals zeilen en windsurfen.

L’ Orrido di Bellano is een spectaculaire kloof, met zijn imponerende watervallen, die je via een aantal loopbruggen kunt bewonderen. Je hoort en ziet het donderende water en de afgesleten gladde rotsen en grotten.

Sporten aan het Comomeer

Natuurlijk, je bent op vakantie, maar waarom zou je niet lekker gaan sporten? Er is genoeg te doen. Eerst de watersporten, ga een snorkelen, suppen, kanovaren, surfen, zeilen. Maar ook fietsen, mountainbiken, wandelen en klimmen zijn mogelijkheden.

Fietsen en mountainbiken rond het Comomeer

Het Comomeer kan ook prima worden ontdekt op de fiets of mountainbike. Mooie wegen en een aantal nieuwe fietspaden bieden een alternatieve manier om te genieten van het prachtige landschap rondom het meer.

Windsurfen en kitesurfen op het Comomeer

Het noordelijke gedeelte van het meer biedt de beste windomstandigheden voor windsurfen. Hier bevinden zich ook de meeste surfscholen. In de ochtend waait hier uit het noorden de ‘Tivano’, een zachte thermische wind, die het meest geschikt is voor beginners.  In het begin van de middag verandert de wind van richting en komt deze uit het zuiden onder dit is ‘La Breva’. Een sterke thermische wind, die meer ervaren surfers de mogelijkheid geeft om elke soort manoeuvre uit te voeren.

Activiteiten voor kinderen nabij het Comomeer

Het avonturenpark is voor kinderen en volwassen. Via touwen, bruggen, lianen en kabelbanen leg je een parcours af tussen bomen en boomtoppen. Je kunt kiezen tussen 5 verschillende parcoursen van eenvoudig tot moeilijk. Het Jungle Raider Park is gelegen op 15 km. ten zuiden van Bellagio in Civenna.

Het is genieten met de hele familie aan het Comomeer!

MAATWERK REIZEN AAN HET COMOMEER

La Vacanza heeft tien jaar gewerkt en gewoond in Italië. Alle charmante, karakteristieke landgoederen, hotels en villa’s zijn hoogstpersoonlijk bezocht. Daarnaast het eten van lokale eethuisjes en Michelin-sterren restaurants geproefd. Verder is er meermaals deelgenomen aan diverse sportieve en culturele excursies.

Het aanbod van La Vacanza is op basis van eigen ervaringen en bevindingen uitvoerig samengesteld. Wilt u een maatwerk reis boeken in Italië? 

Onmiskenbare voordelen van boeken bij La Vacanza zijn:

  • Kennis van de taal
  • De passie
  • Jarenlange ervaring
  • Uitgebreide kennis van het land

Misschien vindt je dit interessant?

Reactie plaatsen