Comomeer

Het Comomeer, prachtig in een idyllisch landschap!

Het Comomeer ligt in een idyllisch landschap en ideaal voor een familievakantie, korte vakantie, een romantisch weekend, conferenties of als uitvalbasis voor het verkennen van de Italiaanse meren. De prachtige oude villa’s en palazzi die zich bevinden rondom het Comomeer zijn echt een plaatje. Hollywoodsterren weten dit plekje al lang te vinden – niet voor niets, want hier beleef je gegarandeerd een super vakantie.

Het Comomeer ligt in het noorden van Italië in de provincie Lombardije. Het meer heeft een maximale diepten van 410 meter en is daarmee het diepste meer van Italië. Het is vernoemd naar de grootste stad aan het meer, het prachtige Como. Andere bezienswaardigheden zijn de plaatsen Cernobbio, Bellagio, Lecco, Varenna en Menaggio. De bergen rond het meer zijn 2000 meter hoog waarvan de Monte Legnone in het noorden van het meer bij Colico het hoogst is.

Het Comomeer is al meer dan een eeuw een populaire vakantiebestemming. Het meer heeft dan ook alles in huis: het prachtige landschap, de sfeervolle stadjes en dorpen, de vele watersportmogelijkheden (surfen, zeilen, waterskiën). Ook de bergen zijn binnen handbereik, hier kun je in een schitterende omgeving heerlijk wandelen en moutainbiken. Het Comomeer, prachtig in een idyllisch landschap!

Naast de diverse dorpjes die direct aan het Comomeer liggen, zijn er ook diverse dorpjes in de bergen rond het meer die zeker een bezoek waard zijn. Veel dorpjes rond het meer kenmerken zich door kleine smalle straatjes en leuke restaurantjes.

Comomeer bestemmingen

Appartementen

Villa's