Como: bezienswaardigheden, accommodatie en tips
2 min. leestijd

Como: bezienswaardigheden, accommodatie en tips

Como, de stad die de naam geeft aan het hele meer, is een prachtige stad in het zuidwesten van het Comomeer. En wordt deels omsloten door de 12e– eeuwse stadsmuur waar meerdere aristocratische huizen gelegen zijn. Ga het historische centrum binnen Via de Porta Torre. Binnen de muren is er absolute rust, waar in het hoogseizoen alleen een stroom van toeristen te vinden is. Er staan prachtige voorbeelden van middeleeuwse en renaissance architectuur.

De nabijheid van het Comomeer en de Alpen heeft van Como een toeristische bestemming gemaakt. De stad bevat tal van kunstwerken, kerken, tuinen, musea, theaters, parken en paleizen.

Kathedraal van Como

Il Duomo, de kathedraal van Como is een meesterwerk uit de renaissance. Voor de bouw waren vier eeuwen nodig. Er werd begonnen in 1396, maar werd pas in de 18e eeuw voltooid met het leggen van de laatste steen van de achthoekige koepel. Het portaal (15- 16e eeuw). De twee zijdeuren zijn adembenemend.

kathedraal como

Wereldberoemd om zijn zijde

De stad was ook wereldberoemd om zijn zijde, maar in de afgelopen jaren was de concurrentie uit China te groot en zijn veel kleine en middelgrote bedrijven failliet gegaan. Het toerisme is sinds de jaren negentig steeds belangrijker geworden voor de lokale economie. De stad en het meer zijn gekozen als filmlocatie voor verschillende recente populaire speelfilms, en dit, samen met meerdere beroemdheden die mooie villa’s aan het meer hebben gekocht, heeft ook gezorgd voor het internationale toerisme.

como stad

Historisch centrum van Como

Een bezoek aan de stad, wat betreft het historische stadscentrum, kan alleen te voet worden gedaan, aangezien autoverkeer verboden is. Een absolute aanrader, door zijn prachtige straatjes, leuke winkeltjes en vele terrasjes. De stad Como ligt aan de voet van de berg Brunate en is omgeven door heuvels en de uitlopers van de Alpen. Een aanrader is ook het nemen van de kabelbaan naar het dorpje Brunate , 500 meter boven Como. Hiervandaan heb je een prachtig uitzicht over Como, het meer en omgeving.

De funicolare van Como naar Brunate is één van de oudste kabelbanen van Italië. De kabeltram werd gebouwd in 1893. De baan loopt van Piazza Alcide de Gasperi in Como, op 199 m hoogte, naar Piazza Bonacossa in Brunate op 700 meter hoogte. De lengte is ongeveer 1100 meter en de gemiddelde helling bedraagt 50%(!).

Omdat er maar één spoor is kruisen de wagons die omhoog en omlaag gaan elkaar halverwege. Er zijn twee tussenstations, Como Alta en Carescione. De rit met het treintje duurt 7 minuten en wordt elke 30 minuten gereden. Halverwege staat een klein kanon dat iedere dag om 12 uur ’s middags wordt afgevuurd.

Rondreizen aan het Comomeer

Bent u opzoek naar mooie rondreizen aan het Comomeer. Dan is onderstaande rondreis zeer aan te raden. Benieuwd?

Voordelen van boeken bij La Vacanza

  • Kennis van de taal
  • De passie
  • Jarenlange ervaring
  • Uitgebreide kennis van het land

Misschien vindt je dit ook interessant?

Reactie plaatsen