Communiceren met Italianen

Elk land heeft verschillende gewoontes en gebruiken. Italianen staan ​​bekend om het uitbundige praten met de bekende handgebaren, om hun uitdrukkingen en gedachten te onderstrepen. Zelfs deze kunnen echter veranderen, afhankelijk van welk deel van het land.

Communiceren met Italianen: hoe doe ik dat?

Wanneer je naar Italië gaat, moet je bereid zijn om verschillen te vinden in de manier waarop mensen communiceren, afhankelijk van hun herkomstgebied. De noordelingen spreken bijvoorbeeld langzamer en in lagere tonen in vergelijking met hun luidere, zuidelijke landgenoten. Ondanks deze verschillen staan ​​Italianen in het algemeen bekend om hun specifieke manier van communiceren, iets dat vooral in het zuiden het geval is. Wees in Italië niet ongerust als je merkt dat mensen met hun handen zwaaien en krachtige handgebaren uitwisselen  terwijl ze met elkaar praten: dit zijn slechts voorbeelden van klassieke Italiaanse non-verbale communicatie.

Waarom praten Italianen met hun handen?

Maar waarom houden Italianen ervan om hun handen te gebruiken wanneer ze spreken? De hele Italiaanse gewoonte van ‘praten met je handen’ is een tijdje terug geanalyseerd door de mensen van de New York Times, die aangaven dat ze minstens 250 handbewegingen gebruiken om de betekenis van onze woorden te onderstrepen en te versterken.

De oorsprong van de gewoonte komt waarschijnlijk door de Griekse kolonisatie van Zuid-Italië; de lichaamstaal was vooral belangrijk om elkaars aandacht te trekken op alle niveaus. Andere deskundigen denken dat Italianen een speciale taal ontwikkelen, gemaakt van gebaren en tekens tussen de 14e en de 19e eeuw.

De gewoonte om met zijn handen te communiceren is synoniem geworden van ‘Italiaans zijn’: een gewoonte die door buitenlanders vaak niet volledig wordt begrepen en die in alle eerlijkheid soms wordt geassocieerd met onmiskenbare theatraliteit. Ik heb jaren in Italië gewoond. Tijdens mijn vele jaren, werd ik er ook vaak op gewezen hoe Italiaans ik ben geworden en al aardig meedeed wanneer ik zaken besprak van iets waar ik vooral om gaf … of bij het kijken naar voetbalwedstrijden, maar dat is een ander verhaal. Dit wil zeggen dat “met onze handen spreken” bij de Italianen hoort. Het is moeilijk een reden te vinden om het uit te leggen, waarom ze het doen.

Reis boeken naar Italië?

Ben je er helemaal klaar voor een reis naar Italië? La Vacanza kan je veel tips geven. Van prachtige bestemmingen tot mooie excursies. Vraag gerust eens naar de mogelijkheden. Met meer dan twintig jaar ervaring in de reisbusiness en een warme en innige verbondenheid met Italië, is La Vacanza een echte Italiaanse specialist.

Moet je nog een reis boeken? Geef je wensen door en we kunnen alles voor je regelen. Van accommodatie tot reis. En van excursies tot restaurant aanbevelingen.

Voordelen van boeken bij La Vacanza

  • Kennis van de taal
  • De passie
  • Jarenlange ervaring
  • Uitgebreide kennis van het land

Misschien vindt je dit ook interessant?

Reactie plaatsen