Colico aan het Comomeer: bezienswaardigheden en tips
2 min. leestijd

Colico aan het Comomeer: bezienswaardigheden en tips

Colico gelegen langs de oostelijke oever van het Comomeer, achter het dorp stijgt de berg Legnone (2609 meter) de hoogste berg van het Comomeer. Colico, beroemd om zijn schilderachtige plein met historische huizen, winkeltjes, terrasjes, het prachtige park en de promenade. Een wandeling en een ijsje aan het water zijn absoluut de moeite waard om dit leuke stadje te ontmoeten.  Ook vertrekt de rondvaartboot vanaf de boulevard van het dorp. Met deze rondvaartboot kun je diverse plaatsen rond het Comomeer bezoeken.

colico

Toeristische trekpleister

Het hele jaar door zijn er veel toeristen in Colico. Die in de zomer komen voor het meer en de Italiaanse poot van de wereldbeker kitesurfen. Die in de winter komen voor toegang tot het skiën in Italië en Zwitserland – St Moritz ligt op slechts ongeveer 45 mijl afstand.

Bekijk ook het klooster van Piona een religieus complex uit de 7e eeuw. De kerk die nu staat werd gebouwd in het begin van de 12e eeuw – rond 1138. De huidige 12e-eeuwse kerk is gewijd aan San Nicola – die we kennen als Sinterklaas. De abdij ligt op een schiereiland in het Comomeer en om er te geraken moet je over een kleine berg rijden en naar de rand van het meer. De smalle weg met één rijstrook is geplaveid met ronde stenen bedekt met mos.

Ontdek Colico

Elke vrijdag ochtend is er in Colico een markt. De markt vind je achter het treinstation van Colico. Je vindt hier onder andere kraampjes met voetbalshirtjes, keukengerei, kleding, maar ook een kraam met heerlijke gebraden kip!

Maar Colico is ook bekend om zijn wijnfeest. Elk jaar in juni vindt er een geweldig wijnfeest plaats aan het Comomeer: in het idyllische bergdorp Villatico/Colico. Bezoekers van het gezellige wijnfeest kunnen uit 2 routes met elk 7 wijnkelders kiezen. De route Monte en de route Lago verwennen lokale bewoners en gasten met rode en witte wijn uit de regio en specialiteiten uit Valtellina en vis gerechtjes. In het hele dorp Villatico worden tafels en banken neergezet, en met het bonte musikale programma viert u samen met de lokalen het wijnfeest van Colico.

Voor circa euro 10-12 krijgt iedereen een pas die als entree kaart geldt. Hierop staan alle wijnkelders vermeldt. In elke wijnkelder krijgt u 1/8 wijn en kleine snacks zoals salami, kaas, polenta en andere kleine gerechtjes.

Entree betaalt alleen diegene die van de wijn en specialiteiten wil proeven. Alle anderen die alleen de sfeer willen proeven, betalen geen entree. Meer info over het wijnfeest Colico in Cantina.

colico wijn

Accommodaties in Colico

Wilt u graag verblijven in Colico? En zoekt u een leuke accommodatie? Onderstaande accommodatie is zeer aan te raden:

Voordelen van boeken bij La Vacanza

  • Kennis van de taal
  • De passie
  • Jarenlange ervaring
  • Uitgebreide kennis van het land

Misschien vindt je dit ook interessant?

Reactie plaatsen