Cinque Terre in Italië | Bezienswaardigheden, dit moet je gezien hebben.
in Regio's
3 min. leestijd

Cinque Terre in Italië | Bezienswaardigheden, dit moet je gezien hebben.

Er zijn nog steeds plaatsen in Italië, die je gewoon, bijna ‘verplicht’ moet bezoeken: De Cinque Terre, is een plek die bijna niet te beschrijven is, je moet het zien. Letterlijk  betekent Cinque Terre vijf landen, maar het is de naam van vijf kleine dorpen die heel lang geleden zijn gebeiteld in rotsachtige Ligurische kliffen met uitzicht op de zee. volgende dorpen:

  • Monterosso al Mare
  • Vernazza
  • Corniglia
  • Manarola
  • Riomaggiore

De dorpen van Nationaal park Cinque Terre zijn in 1997 opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het gebied is moeilijk bereikbaar met de auto langs de steile kust. Er loopt een wandelpad dat de vijf dorpjes met elkaar verbindt, waarvan het deel tussen Riomaggiore en Manarola bekendstaat als de Via dell’Amore. Ook worden de dorpen met elkaar verbonden door een spoorlijn die onderdeel is van de hoofdlijn La Spezia-Genua. Vanaf het wandelpad heeft men uitzicht op zee en de met terrassenteelt bewerkte heuvels. Ook zijn er door muurtjes begrensde olijf- en citroenboomgaarden op de heuvelwanden te vinden.

 

Dorp Monterosso

Het grootste dorp is Monterosso en heeft 1560 inwoners. Het is gelegen aan een zandstrand. Vernazza heeft 1060 inwoners en wordt beschouwd als het meest pittoreske van de vijf dorpen. Het dorp telt een aantal rotsstranden en heeft een kleine vissershaven ter bevoorrading van de lokale restaurants en het eigen achterland. Manarola is het oudste van de vijf dorpen. Het werd gesticht in de twaalfde eeuw. Van hieruit kan langs een wandelpad naar de andere stadjes gelopen worden, Corniglia en Vernazza. In Corniglia bevinden zich wijnvelden en zeer oude olijfboomgaarden.

De dorpen zijn te steil en te dicht bij het water omzoomd met lagen van roze, gele, groene en blauwe huizen met waslijnen en open luiken. Mensen winkelen in een van de vele lokale winkels met versgebakken brood, vlees en wijn, evenals lokale huishoudelijke artikelen en natuurlijk de alomtegenwoordige gelato.

Dit moet je gezien hebben in Italië

Toen ik Riomaggiore voor het eerst bezocht in 1998, was het begin mei, wat een licht briesje betekende, warm weer en veel zonlicht dat weerkaatste op het water. De zon stond op het punt om onder te gaan en witte decoratieve lichten werden rond terrassen en restaurants aangestoken. Het klinkt misschien cliché, maar als je door de stad loopt, is het alsof je in een andere eeuw loopt. Jonge stelletjes zaten langs de rotsen met uitzicht op de zee. Terwijl ik de stenen trap de stad in liep, en toen langs de straat naar mijn gehuurde gele flat liep, kwam ik langs een grote groep oudere Italiaanse mannen die wijn dronken bij een restaurant aan zee en lachten.

Om een ​​hoek kwam een ​​groep oudere nonnen die serieus in het Italiaans spraken en stevig wandelden. Boven in de rotsachtige huizen trokken vrouwen wit linnengoed uit waslijnen en terwijl ik vooruit keek, zag ik backpackers flessen water terug sjouwen en het pad opgaan.

Terwijl de straten zich uitbreidden, stonden ze vol met traditionele winkels, waarvan de goederen langs de straat werden verkocht in manden of karren: wijnen, groenten, vers brood. De enige geluiden waren die van conversatie, het geluid van zeegolven en muziek uit cafés. Geen auto’s, geen telefoons, geen stad die schreeuwt. Bijna iedereen die ik passeerde, glimlachte en iedereen leek hier gelukkig.

cinque terre

Ontdek de mogelijkheden van Cinque Terre

De Cinque Terre maakt deel uit van de Ligurische Rivièra en ligt net ten noorden van de Golf van La Spezia, in de regio Ligurië. Elke stad in de Cinque Terre heeft zijn eigen treinstation en de Levanto-trein brengt je naar elke stad.

De Cinque Terre biedt vele mogelijkheden, je kunt er winkelen voor zelfgemaakte goederen en ambachten, genieten van schilderachtige boottochten, ontspannen op het strand, zwemmen in de Ligurische Zee, klifduiken, snorkelen, lekker eten, genieten van wijn of koffie vanaf een terras met uitzicht op de zee, verken de heuvels, neem mooie treinritten langs de kust, wandel over het ong. 8 kilometer lange pad, winkel voor antiek of unieke kunst, voer leuke gesprekken met de lokale bevolking en geniet van de zonsondergangen.

De acht kilometer lange wandeling, misschien verdeeld over een paar dagen, zal helpen om nog meer in contact te komen met dat gevoel van tijdloze schoonheid dat de Cinque Terre te bieden heeft.

Cinque Terre zelf zien?

Wil jij deze prachtige plek zelf ontdekken? Wij kunnen je helpen bij het zoeken van een accommodatie, helpen met het boeken van de reis, en het organiseren van leuke excursies.  Vraag gerust eens naar de mogelijkheden. Met meer dan twintig jaar ervaring in de reisbusiness en een warme en innige verbondenheid met Italië, is La Vacanza een echte Italiaanse specialist.

Moet je nog een reis boeken? Geef je wensen door en we kunnen alles voor je regelen. Van accommodatie tot reis. En van excursies tot restaurant aanbevelingen.

Voordelen van boeken bij La Vacanza

  • Kennis van de taal
  • De passie
  • Jarenlange ervaring
  • Uitgebreide kennis van het land

Misschien vindt je dit ook interessant?

Reactie plaatsen