Catalonië

Catalonië (Catalaans: Catalunya, Spaans: Cataluña, Aranees: Catalonha) is een Spaanse regio in het noordoosten van het Iberisch Schiereiland. Catalonië kennen we van de costa en natuurlijk van Barcelona. Maar de eigenzinnige Spaanse regio heeft een achterland om je vingers bij af te likken.

De hoofdstad van Catalonië is Barcelona. De regio ligt aan de kust van de Middellandse Zee en heeft een kustlijn van 580 kilometer die bestaat uit de Costa Brava, de Costa del Maresme, de Costa del Garraf en de Costa Daurada. De regio grenst in het zuiden aan de Comunidad Valenciana, in het westen aan Aragón en in het noorden aan Frankrijk en Andorra. Historisch gezien behoort ook de Franse regio Roussillon tot Catalonië.

De ruige kust van de “Costa Brava” staat bekend als een van de mooiste kusten van Spanje.
Het achterland is adembenemend mooi, met bijv. het meer van Banyoles. Bewonder het fantastische museum van Dali in Figueres en , beklim de surrealistische berg ‘de Montserrat’ en breng een bezoek aan het bourgondische Girona.
Wie van wijn houdt voelt zich er als een vis in het water.in Vilafranca del Penedès, het wordt omringd door glooiende heuvels vol wijnvelden. Vilafranca is de hoofdstad van de wijnstreek de Penedès, een van de belangrijkste wijngebieden in heel Spanje. De streek telt meer dan vierduizend wijngaarden en is de thuisbasis van de Catalaanse variant op Franse champagne: cava.

Appartementen

Villa's