arrow_drop_up arrow_drop_down

Cantine Aperte, wat is het? | Geniet van wijn & olijfolie

Cantine Aperte is een van de meest gevierde wijntoerisme evenement in regio Toscane, hier kun je kennismaken met de eigenaars en makers van de bekende wijnen van Toscane. En natuurlijk genieten van de heerlijke wijnen. Al sinds 1993 vindt dit plaats op de laatste zaterdag en zondag van mei, alle wijnmakerijen van de Movimento Turismo del Vino (letterlijk: wijntoerisme beweging) openen dan hun deuren van hun kantine en geven rondleidingen met uitleg over het proces van het maken van hun wijn en zelfs olijfolie.

toscane, cantine aperte

Italiaans wijngebied ontdekken tijdens Cantine Aperte

In de loop van de tijd is ‘Cantine Aperte’ een filosofie geworden, een manier om te reizen en een Italiaans wijngebied ontdekken. Steeds meer toeristen en wijnliefhebbers komen jaar tot jaar de wijnhuizen bezoeken. Een absolute aanrader natuurlijk voor de echte wijnliefhebber. Het is een geweldige ervaring, het proces en daarna genieten van de wijn, olijfolie en kleine hapjes.

Meer dan 800 wijnmakerijen openen hun cantine voor meer dan een miljoen. Heel Toscane doet mee. Je kunt de hele dag doorrijden en van de ene naar de andere cantine. In feite is dat precies wat mijn vrienden en ik deden. We hebben ervoor gekozen om ons op één gebied te concentreren, omdat wij ook wijn willen drinken, moet het natuurlijk wel veilig zijn. Dus kozen wij voor Castellina in Chianti. Vier verschillende wijngaarden hebben wij bezocht. Elke landgoed had zijn eigen karakter. Sommige waren interessanter dan de andere. De mensen hebben zeker het verschil gemaakt. Je weet dat je goede wijn drinkt wanneer er iemand is die uitlegt hoe het wordt gemaakt en hoe het door de jaren of generaties is geproduceerd.

De heuvels om ons heen waren gewoon geweldig en het weer had niet perfecter kunnen zijn. Laat ons je helpen voor het organiseren van dit tweedaagse evenement, even heerlijk een weekendje weg. Eigenlijk is het iets dat iedereen zou moeten ervaren. Wijnliefhebber of niet. Je leert hoe de wijn en olie worden gemaakt. De trots is zichtbaar in elk van hun gezichten wanneer ze je uitleggen welke wijn je consumeert.

cantine aperte

Cantine Aperte zelf beleven?

Wil jij deze prachtige Italiaanse traditie zelf beleven? Wij kunnen je van A tot Z verder helpen. Zoek je een verblijf, tips of reismogelijkheden? Vraag gerust eens naar de mogelijkheden. Met meer dan twintig jaar ervaring in de reisbusiness en een warme en innige verbondenheid met Italië, is La Vacanza een echte Italiaanse specialist.

Moet je nog een reis boeken? Geef je wensen door en we kunnen alles voor je regelen. Van accommodatie tot reis. En van excursies tot restaurant aanbevelingen.

Voordelen van boeken bij La Vacanza

  • Kennis van de taal
  • De passie
  • Jarenlange ervaring
  • Uitgebreide kennis van het land

Misschien vindt je dit ook interessant?

Over de schrijver
"Ik ben Jeanette Kampman. In 1990 woonde ik in Florence en vervolgens ben ik gaan werken als reisleidster in Italië. Daar bezocht ik in mijn vrije tijd al prachtige landgoederen. Terug in Nederland in 1996 ben ik werkzaam geweest bij een grote reisorganisatie en mocht ik de gehele Italiaanse markt opzetten. Ik had toen het voorrecht om weer veel te reizen in Italië en de meest mooie landgoederen te bezoeken. Een prachtige ervaring waar ik veel heb geleerd van de lokale bevolking, de schoonheid van natuur en het heerlijke eten en drinken. In 2000 ben ik voor mij zelf begonnen, eerst Sicilië en door de jaren heen heel Italië."
Italiaanse cookies?