Cannobio aan Lago Maggiore: tips en bezienswaardigheden
2 min. leestijd

Cannobio aan Lago Maggiore: tips en bezienswaardigheden

Cannobio, de laatste stad langs de oever van het Lago Maggiore vóór de Zwitserse grens, is één van de belangrijkste en populairste toeristische bestemmingen van het Lago Maggiore. Het schilderachtige en historische is nog steeds goed vertegenwoordigd door de aanwezigheid van talloze gebouwen die elegant uitkijken over de straten en de geplaveide straten van het historische centrum. Geniet van de lokale winkeltjes, terrasjes en restaurants aan het meer.

Langs de oever is de promenade met kleurrijke gebouwen en geniet van de vele terrasjes met heerlijke uitzichten over het meer. Op zondag is er een grote markt direct aan het water. Ook hier is er antiek, kleding, schoenen en vele heerlijke lokale producten, die volop geproefd kunnen worden. Een absolute aanrader, maar wel op tijd vertrekken door de drukte.

cannobio bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden van Cannobio

Cannobio staat ook bekend om het Lido , een groot, goed uitgerust strand, voor zwemmers en de sportievelingen. Langs het meer zijn er mooie wandelingen te maken. Beginnend vanaf het zuidelijke einde, in een plaats genaamd Love, verder langs oude vissershuizen, totdat je Piazza Vittorio Emanuele III bereikt, het belangrijkste ontmoetingspunt van de stad. Langs de Via Giovanola loop je naar het Palazzo della Ragione (eind 13e eeuw). Een ander opmerkelijk religieus gebouw is het heiligdom van de Santissima Pietà, waar in 1522 het wonder van de “heilige kust” plaatsvond. Om dit evenement te vieren, worden de Lumineri op 7 januari gevierd: bij deze gelegenheid licht de Cannobio-oever op met kaarsen die in de straten van het bewoonde gebied worden geplaatst en op boten afgemeerd in de haven, terwijl restaurants bonensoepen en rundvleesluganighette volgens traditie serveren.

Vergeet ook de Orrido di Sant’ Anna, direct aan het begin van het dal loopt de rivier de Cannobino door de kleine kloof. Hier staat ook de kleine Santa Anna, een kerk met een houten orgel uit de 17e eeuw. Achter de kerk ligt ook de Grotto Sant’ Anna. Heerlijk in de zomers om verkoeling te zoeken en te picknicken aan de stenen tafeltjes met uitzicht op de smalle kloof. Er zijn diverse mogelijkheden om te wandelen. Tegen de berghelling liggen diverse kleine dorpjes, die slechts via steile, bochtige wegen te voet bereikbaar zijn.

cannobio tips

Accommodaties aan Lago Maggiore

Wilt u graag het dorpje Cannobio bezoeken en ontdekken? Zoekt u een accommodatie aan Lago Maggiore? Wij sommen een aantal populaire locaties voor u op!

Voordelen van boeken bij La Vacanza

  • Kennis van de taal
  • De passie
  • Jarenlange ervaring
  • Uitgebreide kennis van het land

Misschien vindt je dit ook interessant?

Reactie plaatsen