Calabrië, in de punt van de laars...   

een unieke plek zowel in de winter als
in de zomer is het genieten.

calabrië: gescheiden van sicilië door de straat van messina 

Calabrië ligt aan de voet van de laars, het uiterste zuiden van Italië - omspoeld door de prachtige kristalblauwe Ionische en Tyrreense Zee en gescheiden van Sicilië door de Straat van Messina. Het warme klimaat, de prachtige kleuren van de zee, rotskusten die worden afgewisseld met zandstranden, een wilde en mysterieuze natuur, de sterke en oprechte smaken van lokale gerechten en de overblijfselen van zijn oude oorsprong maken Calabrië tot een unieke plek waar vakantiegangers zowel in de winter als in de zomer genieten.


Calabrië, culinair een regio van sterke en intense emoties...

Calabrië is een land van sterke en intense emoties; dat geldt niet minder als het om de keuken gaat. Wees getuige van de beroemde  Calabrische hete peper  ( pepperoncino ), te vinden in de meeste typische Calabrische gerechten. Van geroosterd brood met n'duja worst  of  sardines  - de “kaviaar van de armen” - om  varkensvlees worstjes , van  pasta  sauzen  visgerechten . De sterke smaak van hete peper contrasteert met de zoete smaak van de  Tropea rode ui. De ui wordt zowel voor het kruiden van gerechten als voor curatieve doeleinden gebruikt.  
Enkele van de lekkernijen  en typische gerechten van deze geweldige regio die je moet proberen, zijn:  extra vergine olijfolie, wijnen, bergamotlikeuren, zoethout , honing en jam, speciale soorten zelfgemaakte pasta: strangugghj, fileja, maccaruni,  die vandaag de dag nog steeds volgens de oude methoden worden gemaakt.