Het meer van Bolsena en zijn omgeving | Tips en bezienswaardigheden
5 min. leestijd

Het meer van Bolsena en zijn omgeving | Tips en bezienswaardigheden

Bolsena is een prachtige plek om te bezoeken, of je nu je dag wilt doorbrengen met uitstapjes, musea wilt bezoeken of gewoon wilt genieten van het meer. Bolsena is een prachtige uitvalsbasis voor het bezoeken van de regio’s Toscane, Lazio en Umbrië. De stad Bolsena ligt langs de Via Cassia en de Via Francigena en snijdt door het centrum van de stad.

Ik geef je graag wat tips over de prachtige omgeving en de vele mogelijkheden in de omgeving. Neem de Grotte di Castro, boven de oude daken van het stadje staat de basiliek gebouwd in 1625, waarbinnen je interessante schilderijen kunt bewonderen en een bepaald Antiquarium kunt bezoeken. De omgeving is rijk aan Etruskische graven. Na een bezoek aan de Grotte di Castro kun je je tocht  langs het meer hervatten. Op dit punt kunt je beslissen of je de bovenste route wilt nemen of de route die direct langs de oever van het meer loopt.

Montefiascone biedt een prachtig uitzicht

Montefiascone biedt een prachtig uitzicht op het meer vanaf de Rocca, waar je kunt genieten van een prachtig panorama over het omliggende gebied. Een andere plek om niet te missen is de kerk van San Flaviano ; het bestaat uit twee kerken, de ene boven de andere. De onderste is de mooiste en heeft fresco’s uit de vijftiende en zestiende eeuw. Vanaf Montefiascone is Tuscania een aanrader.

Tuscania: een stadje met een rijk verleden

Tuscania is een stadje met een rijk verleden. Het was ooit een Etruskische stad, later Romeins. In de middeleeuwen was het een belangrijk centrum. Het heeft nog steeds zijn middeleeuwse ommuring en middeleeuws binnencentrum. Het is een gezellig stadje met veel kleine straatjes, oude palazzi, mooie kerken, goede restaurantjes, mooie pleintjes en een mooi marktplein met een prachtige fontein… Ieder jaar begin juli is er een lavendelfestival. Dan zijn er overal in de stad kraampjes met lavendelproducten. De bars en restaurants serveren dan ook dranken en gerechten op basis van lavendel. Een bezoek aan het nog niet erg toeristische Tuscania is zeker de moeite!

Terme van Saturnia 

De Terme di Saturnia zijn een groep bronnen, een paar kilometer van het dorp Saturnia.  Een legende, volgens de Etrusken en Romeinen, was dat de Terme di Saturnia werden gevormd door bliksemschichten, gegooid door Jupiter. Het zwavelhoudende bronwater, bij een temperatuur van 37,5 ° C, staat bekend om zijn therapeutische eigenschappen en biedt ontspanning en welzijn door onderdompeling.

terme

Bezoek de steden: Sovana en Pitigliano

De twee steden liggen vrij dicht bij elkaar en zijn ook een uitstekend idee voor een eendaagse excursie vanuit Bolsena. Pitigliano een juweeltje, een betoverende en fascinerende plek in de Maremma streek, het Zuiden van Toscane.

Sovana is een frazione, van Sorano. Het is een van de mooiste dorpen van Toscane en de Maremma. Hoewel Sovana uit niet veel meer dan enkele straten bestaat is het een juweeltje met enkele bijzondere gebouwen. Met zijn goudkleurige huizen in tufsteen, de gezellige straten, steegjes en vele doorkijkjes is dit terecht een van paradepaardjes van de Toscaanse Maremma.

Ontdek het prachtige Sorano

Sorano is een wat minder bekend dorp is Toscane en dat is geheel onterecht. Het hoort thuis in één van de mooiste dorpen in de Toscane. In het dorp zijn er enorme hoogteverschillen te vinden. Dit zorgt voor fantastische vergezichten. Het dorp is gedeeltelijk uitgehouwen in tufsteen.

We zijn er bijna als we na de bocht in een open mond het aanblik aanschouwen, bomen gehuld in groen waarachter het dorpje Sorano opdoemt alsof geplakt op de rotswanden, huizen in verschillende hoogtes en breedtes. Totaal niet verantwoord stoppen we de auto langs de weg en leggen dit aanblik vast.

We horen water kletteren van een redelijke hoogte de diepte in. Een kleine waterval die ontspringt vanuit een rotswand. Door het dorp loopt de fiets- en wandelroute van de Etrusken, een ware uitdaging lijkt ons, met de nodige klimmen. Maar de uitzichtpunten van de hoog op de tuftsteen gebouwde dorpjes, zijn fenomenaal. We besluiten om op de terugweg hier even een stop te maken.

regio toscane prachtig

Orvieto en Civita

Dit is nog een leuk idee voor een dagje uit. Als je tijd aan het meer wilt doorbrengen, overweeg dan om er twee aparte excursies van te maken. Viterbo is weer een heel leuke dagtocht. Bagnaia (Villa Lante) en Caprarola , of Tuscania , een ander geweldig daguitstapidee, of als u geïnteresseerd bent in Etruskische beschaving, kunt u nog 25 km rijden en Tarquinia bereiken, dat zich aan de kust bevindt.

Deze prachtige plekken zelf ontdekken?

Wil jij het prachtige  Italië zelf beleven? Wij kunnen je helpen bij het zoeken van een accommodatie, helpen met het boeken van de reis, en het organiseren van leuke excursies.  Vraag gerust eens naar de mogelijkheden. Met meer dan twintig jaar ervaring in de reisbusiness en een warme en innige verbondenheid met Italië, is La Vacanza een echte Italiaanse specialist.

Moet je nog een reis boeken? Geef je wensen door en we kunnen alles voor je regelen. Van accommodatie tot reis. En van excursies tot restaurant aanbevelingen.

Voordelen van boeken bij La Vacanza

  • Kennis van de taal
  • De passie
  • Jarenlange ervaring
  • Uitgebreide kennis van het land

Misschien vindt je dit ook interessant?

Reactie plaatsen