Bologna: bezienswaardigheden, accommodaties en tips
2 min. leestijd

Bologna: bezienswaardigheden, accommodaties en tips

Bologna is een stad in regio Emilia Romagna. De historische stad heeft meer dan 300.000 inwoners en is een prachtige te stad om jezelf te vermaken.

Bezienswaardigheden in Bologna

Wilt u graag Bologna ontdekken? Bent u opzoek naar tips of en bezienswaardigheden? Bent u benieuwd wat u niet mag missen? Hieronder sommen we enkele bezienswaardigheden voor u op.

Torens Garisenda en Asinelli

Vroeger stonden er zo’n 180 middeleeuwse torens in Bologna. Tegenwoordig zijn er daar nog maar een paar van over! De torens Garisenda en Asinelli zijn de twee grootste overgebleven torens.

torens bologna

Piazza Maggiore

Piazza Maggiore is een centraal gelegen plein in de stad Bologna. Volgens velen is dit het mooiste plein van de stad. Het plein is 115 bij 60 meter groot en grenst aan vele gebouwen die in de middeleeuwen gebouwd zijn.

Quadrilatero

Eventjes genieten van lokale producten? Dan is een bezoek aan de wijk Quadrilatero erg aan te raden. Je vindt hier de oude markt waar je verse vis, groene, vlees, kruiden en nog veel meer kunt kopen.

Museo Civico Archeologico

Benieuwd naar de historie van de stad? Bezoek dan Museo Civico Archeologico. Je komt alles te weten over de geschieden en de inwoners van Bologna.

Sint-Petroniusbasiliek

Een rooms-katholieke kerk in Bologna. Het begin van de bouw van de kerk begon in de 14e eeuw. De kerk wordt gezien als de hoofdkerk van de stad en is zeker de moeite waard om te bezoeken.

Weer en klimaat in Bologna

Als je van zon houdt dan is een bezoek aan Bologna zeer aan te raden. Bologna heeft te maken met een warm zeeklimaat. In de zomer schijnt de zon dan ook regelmatig, dat is te merken aan de temperaturen. In de maanden juli en augustus ligt de gemiddelde maximum temperatuur zo rond de 30 graden. In de wintermaanden december en januari ligt deze rond de vijf graden.

Over een heel jaar genomen valt er zo’n 500 tot 800 mm neerslag in stad Bologna. Mocht u besluiten om Bologna te bezoeken dan zijn de maanden april, mei, juni, juli, augustus, september en oktober zeer aan te raden.

weer en klimaat bologna

Accommodatie boeken in Bologna

Bent u van plan om Bologna te ontdekken? Bent u opzoek naar een accommodatie voor uw zakenreis, vakantie of stedentrip? Hieronder vindt u enkele suggesties in de buurt van Bologna.

accommodatie bologna

Reizen naar Bologna

Als u naar Bologna wilt reizen dan zijn er verschillende opties. U kunt het vliegtuig pakken naar deze prachtige stad. Een directe vlucht vanuit Amsterdam zal zo’n 1 uur en 45 minuten in beslag nemen. Mocht u liever niet vliegen maar toch vervoerd willen worden dan kunt u ook met de trein richting deze prachtige stad. Vanaf Utrecht Centraal moet u rekening houden met een reistijd van 13,5 uur. Deze reistijd moet u ook aanhouden als u besluit om in de auto te stappen.

Excursies in Bologna

Wilt u een paar leuke excursies boeken in stad Bologna. Dan is onderstaande excursie zeer aan te raden. Benieuwd?

Voordelen van boeken bij La Vacanza

  • Kennis van de taal
  • De passie
  • Jarenlange ervaring
  • Uitgebreide kennis van het land

Misschien vindt je dit ook interessant?

Reactie plaatsen