Regio Puglia in Italië |  Een betoverende regio
in Regio's
2 min. leestijd

Regio Puglia in Italië | Een betoverende regio

Eind februari was ik er een lang weekend. Veel gezien en ja hoor, voor het eerst op een E-bike, even wennen maar heerlijk. We gingen richting een wijnlandgoed waar we uitleg kregen over de gehele productie. De biologische wijnen moesten natuurlijk ook geproefd worden. Gelukkig werden de fietsen weer ingeladen in de vrachtwagen.

Puglia: prachtige vakantie regio in Italie

Puglia, wat een mooie regio, wat een aardige mensen, wat een prachtige dorpjes. Polignano a Mare, Montopoli, Alberbello en Locorotonda maar dan ben ik er nog lang niet. De accomodaties die ik bezocht heb waren ook allen prachtig en de kwaliteit zoals ik die natuurlijk altijd zoek. Ik vraag me altijd af of ik er zelf ook vakantie wil houden en dan neem ik het graag op in ons programma. Nou dat wil ik wel bij het Leonardo Trulli Resort.

Met Antonello, onze lokale agent hebben we een prachtige wandeling door Montopoli gemaakt. Dit stadje moet je even op je lijstje zetten om te bezoeken. ’s Middags door richting Ostuni, een prachtig wit stadje. Nauwe straatjes, veel steegjes, heerlijke restaurantjes. Prachtig, wat is het genieten hier. Even een villa van een gast bekeken in de buurt van Ostuni.

Heerlijk Italiaans eten

Eten, ja dat hebben we tijdens de ‘pranzo’, lunch ook elke dag uitgebreid gedaan. En we deden gewoon met de Italianen mee, vooral de tijd nemen. Nog een tip: zoek altijd restaurantjes waar veel Italianen zitten, dan eet je gegarandeerd goed.

De volgende dag hadden we een afspraak in Lecce met Lucio, ‘je herkend mij direct, want ben 2 meter lang’, we hadden hem natuurlijk snel gevonden op de Piazza Filippo Bottazzi. Ook een lokale agent voor het zuiden van Puglia. Hij gaf onze allerlei tips om de stad te verkennen en om het verdere zuiden te bekijken. Van Lecce gingen we via de kust richting Otranto. Vervolgens richting Gallipoli en ook hier via de kust richting het noorden naar Santa Caterina. Wat is het hier ook mooi. Mooie zandstranden en gezellige stadjes.

Weer een ervaring rijker en ben nog enthousiaster geworden over de regio Puglia. Wat heeft het prachtige stadjes, prachtige stranden, heerlijk eten. De accommodaties hebben allen een mooie ligging en zijn weer de kwaliteit die wij altijd garanderen. Ik heb weer genoten ook al was het eigenlijk te kort.

puglia, reis, maatwerk

Maatwerk reis boeken | Regio Puglia

La Vacanza heeft tien jaar gewerkt en gewoond in Italië. Alle charmante, karakteristieke landgoederen, hotels en villa’s zijn hoogstpersoonlijk bezocht. Daarnaast het eten van lokale eethuisjes en Michelin-sterren restaurants geproefd. Verder is er meermaals deelgenomen aan diverse sportieve en culturele excursies.

Het aanbod van La Vacanza is op basis van eigen ervaringen en bevindingen uitvoerig samengesteld. Wilt u een maatwerk reis boeken in Italië? 

Onmiskenbare voordelen van boeken bij La Vacanza zijn:

  • Kennis van de taal
  • De passie
  • Jarenlange ervaring
  • Uitgebreide kennis van het land
Reactie plaatsen