Het Comomeer | Omliggende dorpjes, het klimaat en activiteiten
4 min. leestijd

Het Comomeer | Omliggende dorpjes, het klimaat en activiteiten

In Italië noemen ze het “Comomeer Lago di Como of Lario”. Het meer ligt in Lombardije, een regio in het Noorden van Italië. Het Comomeer heeft een oppervlakte 246 km2, dat maakt het tot het twee na grootste Alpenmeer. Verder staat het met een maximale diepte van 425 meter, te boek als het diepste meer van Italië.

Het klimaat rondom het Comomeer

Regio Lombardije kent een landklimaat. Zo is het in de zomer vaak warm en droog, en in de winter koud. In populaire vakantiemaanden als juli en augustus, is het dus zonnig en heerlijk warm.

De gemiddelde temperatuur in juli en augustus ligt rond 25 graden. In nachten koelt het vaak af naar zo’n 13 à 14 graden.

Populaire reisbestemming

Dat het Comomeer een veel gekozen reisbestemming is hoef ik je niet te vertellen. Stellen, gezinnen, vrienden maar ook bedrijven strijken hier neer.. Duizenden Nederlanders reizen af naar Lombardije voor hun vakantie, bedrijfsuitje, weekendweg of teamuitje.

Deze populariteit heeft te maken met de veelzijdigheid van de omgeving. Er is voor ieder wat wils. Ga je voor een actieve vakantie? Of heb je meer een culturele inslag? Ben je benieuwd naar gezellige toeristendorpjes, of kies je liever een rustige plek midden in de natuur?

comomeer

Reis naar het Comomeer

Veel Nederlanders reizen met de auto naar Italië. Gemiddeld genomen moet hier zo’n 1100km voor gereden worden. Dit is uiteraard afhankelijk van waar je vandaan komt. Mocht je liever niet met de auto reizen, dan is het ook mogelijk om voor het vliegtuig te kiezen. In dat geval wordt er vaak gekozen voor één van de volgende vliegvelden:

 • In Bergamo (Orio al Serio) – 91 kilometer van het dorp Como
 • Vliegveld Malpense in Milaan – 85 kilometer van hoofdstad Como
 • Vliegveld in Milaan Linate – 63 kilometer van Como
 • In Lugano (Zwitserland) – 35 kilometer van Como vandaan

Een vlucht vanuit Nederland duurt om en nabij zo’n 1,5 uur.

Mocht rijden en vliegen niet voldoen aan de wensen? Dan kun je altijd nog de trein pakken. Een treinrit vanuit Nederland duurt zo’n 14 uur. Mocht je benieuwd zijn naar tickets, prijzen en overstap plekken, dan is het aan te raden om NS international te raadplegen.

Heb je er liever helemaal geen werk van? Dan kun je jouw reiswensen bij La Vacanza neerleggen. Je hoeft alleen aan te geven wat je wilt, en wij doen de rest voor je. Met onze uitgebreide kennis en ervaring in Italië, organiseren wij jouw droomreis op maat.

Plaatsen rondom het Comomeer

Om het Comomeer heen liggen prachtige en typische Italiaanse dorpjes. Toeristen boeken vaak een accommodatie in dorpjes als Bellano, Varenna, Bellagio of Menaggio. Deze dorpjes liggen centraal gelegen en hebben toeristen het meest te bieden.

Andere bekende en veel geboekte dorpen zijn, Como, Cernobbio, Gravedona, Colico en Lecco.

Benieuwd naar accommodaties in deze dorpen? La Vacanza heeft een ruim aanbod met accommodaties aan het Comomeer. Deze prachtige verblijven zijn zorgvuldig bezocht en getest, zo kom je nooit voor een nare verassing te staan.

bellagio

Bellagio is een populair dorpje aan het Comomeer…

Bezienswaardigheden

Rondom het Comomeer zijn er veel bezienswaardigheden aan te prijzen. De grote van het meer maakt het niet voor iedereen mogelijk om alles te bekijken. Hieronder vind je een vijftal toeristische trekpleisters die tot de verbeelding spreken.

 • Hoofdstad Como (van gelijknamige provincie)
 • Het dorpje Bellagio
 • Het eiland Sola Comacina
 • Brunate (voor een prachtig en uitgestrekt uitzicht)
 • Orrido di Bellano

Mocht je meer willen weten over bezienswaardigheden per dorp? Schroom niet om contact op te nemen. La Vacanza heeft jarenlange ervaring in Italië en kan je de mooiste plekken aanbevelen.

Al je vragen en wensen kun je bij ons neerleggen. Ben je opzoek naar een leuke fietstocht of wandeltocht? Ben je opzoek naar een degelijke E-bike voor jouw fietsroute? Wij helpen je graag!

activiteit comomeer

Misschien vindt je dit ook interessant?

Voordelen van boeken bij La Vacanza

 • Kennis van de taal
 • De passie
 • Jarenlange ervaring
 • Uitgebreide kennis van het land
Reactie plaatsen