Bergamo: bezienswaardigheden, tips en accommodaties
1 min. leestijd

Bergamo: bezienswaardigheden, tips en accommodaties

Bergamo dat is twee steden in één: de lage en de hoge, de moderne en de oude. De oude historische stad bevindt zich binnen de Venetiaanse muren, die in juli 2017 een UNESCO-werelderfgoed werden. De machtige muren meten meer dan 5 km en huisvesten sinds 1588 de huizen en monumenten van Bergamo Alta, vele zijn van middeleeuwse oorsprong. Midden in de oude stad op de heuvel, bevindt zich Piazza Vecchia, hier bevindt zich de Contarini-fontein en vele oude paleizen: het Palazzo della Ragione en de Palazzo Nuovo. Slenter door de kronkelige straatjes en geniet van de pittoreske plekjes, leuke winkeltjes en restaurantjes.

Bezienswaardigheden

Op het kleine Piazza Duomo bevinden zich de mooiste monumenten van de stad, de Cappella Colleoni met de facade bevat marmer (wit, blauw en roze), medaillons en mooie beelden. Links ervan staat de Basilica di Santa Maria Maggiore uit de 12e eeuw. Vanaf een terrasje op één van de pleinen is het genieten van een goed glas Valcalepio (de lokale witte of rode wijn van Bergamo) en je kunt genieten van het levendige Bergamo Alta.

Bergamo Basso is het zenuwcentrum van Bergamo, ooit belangrijk voor de weefindustrie en nu is er de cementindustrie en de grafische kunsten. De kabelbaan brengt je in enkele minuten naar de Piazza Mercato delle Scarpe in het hart van de Città Alta.

bergamo plein

Bergamo eetgelegenheid

Je kunt de stad niet verlaten zonder de specialiteiten op culinair gebied te hebben geproefd. In alle restaurants staan de beroemde casonsei (pasta gevuld met salame, spinazie of snijbieten met een saus van gesmolten boter en salie) op de kaart

En dan natuurlijk de polenta, een verplicht bijgerecht bij het hoofdgerecht. De bekendste is de polenta taragna, gemaakt van boekweit en maïsmeel en wordt geserveerd met gesmolten kaas en boter. Neem dan wel de taleggio, een kaas van koemelk, en de salame bergamsco, de regionale worst bij uitstek. Uiteraard drink je daar natuurlijk een Valcalepio, de wijn uit de regio.

eten en drinken bergamo

Excursies in regio Lombardije

Wilt u regio Lombardije ontdekken? Bent u benieuwd naar leuke excursies in regio Lombardije? Wij sommen er een aantal op!

Voordelen van boeken bij La Vacanza

  • Kennis van de taal
  • De passie
  • Jarenlange ervaring
  • Uitgebreide kennis van het land

Misschien vindt je dit ook interessant?

Reactie plaatsen