Bellano aan het Comomeer: tips en bezienswaardigheden
1 min. leestijd

Bellano aan het Comomeer: tips en bezienswaardigheden

Bellano is gelegen aan de oostoever van het meer. Tussen Lecco en Colico. Het mag absoluut gerekend worden tot de meest idyllische plaatsen aan het Comomeer. Het historische centrum is een wirwar van nauwe steegjes en kleine pleintjes. De plaats heeft een gezellige Lungolago en een kleine oude haven. De kerk SS Nazaro e Celso uit de veertiende eeuw met zijn gotische façade is het belangrijkste bouwwerk van Bellano.

Bekijk de leuke winkeltjes, geniet van de restaurantjes en de vele terrasjes. Er is een promenade aan het meer, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt op de steden en bergen aan de overkant van het meer.

Het strand van Bellano

Er is een heerlijk strand: Lido di Bellano, aan de oevers van het Comomeer. Het is hier genieten van een ontspannende dag in volledige rust. Er is een zwembad voor degenen die niet van zwemmen in het meer houden, maar het plezier van een goede duik niet willen opgeven. De Lido is ook uitgerust ligbedden, ligstoelen, parasols met uitzicht op het meer. De kiosk biedt heerlijke gerechten voor een eenvoudige en lichte lunchpauze.

bellano strand

Indrukwekkende kloof

Je moet uiteraard ook de Orrido di Bellano, een indrukwekkende kloof, even buiten het centrum bezoeken. Het is een natuurlijke kloof gecreëerd door de Pioverna-rivier waarvan het water door de eeuwen heen gigantische kuilen en grotten heeft gevormd. Het bijzondere is dat je via een aantal loopbruggen de kloof, de watervallen en het indrukwekkende, donderende water bijna kunt aanraken. ‘s Avonds wordt de Orrido op bijzondere wijze verlicht.

kloof bellano

In de buurt van Bellano liggen meerdere bergdorpen, zoals Vendrogno. Achter het dorp wordt het achterland gekenmerkt door talloze gehuchten en vele oude en bevolkte dorpen. Via een regelmatige helling is het eenvoudig om het dorpje te bereiken. De uitzichten vanaf het pleintje zijn adembemend. En kun je goed zien dat de het stadje Bellano in tweeën gedeeld is door de Pioverna, die de beroemde Orrido vormt.

Accommodaties in Bellano

Zoekt u een verblijf in Bellano? Wilt u graag het Comomeer ontdekken in het dorpje Bellano? Dan zijn onderstaande accommodaties zeer aan te raden:

Voordelen van boeken bij La Vacanza

  • Kennis van de taal
  • De passie
  • Jarenlange ervaring
  • Uitgebreide kennis van het land

Misschien vindt je dit ook interessant?

Reactie plaatsen