Bellagio aan het Comomeer: tips & bezienswaardigheden
3 min. leestijd

Bellagio aan het Comomeer: tips & bezienswaardigheden

Bellagio een prachtig stadje aan de oever van het Comomeer. Je moet er eigenlijk geweest zijn wanneer je aan het meer verblijft. Bij elk bezoek aan het Comomeer moet ik ook even naar het gezellige en toch ook chique Bellagio, gewoon even rond slenteren en lekker eten. Ook omdat de ligging al uniek is en met de veerdienst, vanaf Menaggio, is het eenvoudig bereikbaar met of zonder auto.

Bellagio: 3 op reis

Voor het programma ‘3 op reis’ heb ik een reis rondom het Comomeer mogen organiseren. Natuurlijk moest er ook gekookt worden en voor Nicolette Kluivert had ik dit geregeld bij Ristorante La Punta in Bellagio, een zeer goed en prachtig gelegen restaurant. Een absolute aanrader voor zowel lunch als diner.

Bezienswaardigheden en tips: Bellagio

Bellagio heeft ook een heerlijke boulevard. Neem ook de verschillende zijstraatjes of liever gezegd trappen naar boven, daar vind je links en rechts ook meerdere leuke winkeltjes, er zijn veel juweliers en winkels van handgemaakte producten te vinden.

Bellagio ligt in het centrum van het Comomeer, daar waar het meer zich splits in de twee benen. Het dorp wordt door haar prachtige ligging gezien als één van de parels van het Comomeer en is hierdoor dan ook een van de grootste toeristische trekpleisters van het meer.

In de direct omgeving vind je ook prachtige statige villa’s neem Villa Melzi. De villa is gebouwd tussen 1808 en 1810 voor graaf Francesco Melzi. De tuinen van Villa Melzi strekken zich uit langs de oever.

villa melzi

Maar Bellagio is bekend om nog een voormalig kasteel en later omgebouwd tot Villa. Villa Serbelloni, is nu een chique 5 sterren hotel waar ook vele congressen en andere evenementen worden georganiseerd. Het park rondom de villa is één van de grootste aan het Comomeer.

Een aanrader is ook Villa Serbelloni. Deze villa was eerst een kasteel, daarna een landhuis en is vervolgens omgebouwd tot villa aan het einde van de 15de eeuw. In de 17de eeuw is de villa gerestaureerd en werd deze gebruikt als hotel in de eind 19de eeuw. Tegenwoordig wordt de villa gebruikt voor congressen en vergaderingen. Het park van Villa Serbelloni is het grootste park van het Comomeer vanwaar je een prachtig uitzicht hebt op de beide armen van het meer.

Je kunt Bellagio bereiken met de auto, maar leuker is om de boot te pakken. Je kunt de boot pakken vanuit diverse plaatsen rond het Comomeer, zoals vanuit Varenna, Tremezzo en Como.

bellagio aan het Comomeer

Wil jij Bellagio graag zelf ontdekken? Boek dan een reis naar deze prachtige plek aan het Comomeer. Weet je niet precies wat je zoekt? Vraag gerust naar de mogelijkheden. Met meer dan twintig jaar ervaring in de reisbusiness en een warme en innige verbondenheid met Italië, is La Vacanza een echte Italiaanse specialist.

Moet je nog een reis boeken? Geef je wensen door en we kunnen alles voor je regelen. Van accommodatie tot reis. En van excursies tot restaurant aanbevelingen.

Accommodaties ontdekken aan het Comomeer 

Voordelen van boeken bij La Vacanza

  • Kennis van de taal
  • De passie
  • Jarenlange ervaring
  • Uitgebreide kennis van het land

Toppers in Bellagio

Reactie plaatsen