Restaurants en eetgelegenheden in Italië: begrippenlijst
7 min. leestijd

Restaurants en eetgelegenheden in Italië: begrippenlijst

Ben of ga jij naar Italië, en wil jij graag buiten de deur eten? Maar weet je (mede vanwege de taal) niet wat je moet kiezen? Hieronder vind je een hele handige begrippenlijst.

Italiaanse Bar

Bar: geen bar in Nederlandse stijl. Hoewel je bij Italiaanse bars bier, cognac of andere alcoholische dranken kunt kopen, staat de espressomachine centraal. Je kunt een Caffe of Espresso of een Cappuccino bestellen. Italianen bezoeken de hele dag door bars, maar vooral ’s ochtends voor het ontbijt.

bar italië

Enoteca: plaats om wijn te drinken

Enoteca: een plaats waar je de beste wijnen kunt drinken. Je kunt meestal de hele fles kopen of per glas consumeren. Hier kun je ook de wijnen kopen.

enoteca

Wat is een Gelateria

Gelateria: Een ijssalon met zelfgemaakte ijs.

galiteria

Wat is een Pasticceria?

Pasticceria: Banketbakkerij, vaak onderdeel van een bar. Er is een grote selectie gebakjes. Velen serveren ook andere gerechten dan gebak zoals broodjes (“panini”, letterlijk “kleine broden”). Dit zijn uitstekende plaatsen om snel een goedkope snack of lunch te krijgen. Net als in een bar, betaal je eerst en dan ontvang je je consumptie.

PASTICCERIA

Wat betekent Tavola Calda?

Tavola Calda: Letterlijk, “warme tafel.” Dit zijn uitgebreider dan panini-winkels en voorzien van warme gerechten. Sommige zijn klein met slechts een paar keuzes per dag. De meesten hebben een paar tafels.

tavola calda

 

Rosticceria, Girarrosta en Pizza al Taglio

Rosticceria / Girarrosto / Pizza al Taglio: Deze winkels hebben vlees met rotisserie, meestal hele kippen soms geadverteerd als een “polleria”. Ze bieden ook ‘suppli’ (een kom gebakken rijst met mozzarella aan de binnenkant), crocchette (een kom gebakken puree-aardappelen), pizza al taglio (pizza punt) en andere goedkope lunches of snelle diners.

Wat is een ristorante?

Ristorante: Een restaurant met een uitgebreid keuzemenu en volledige bediening. Deze variëren van klein en intiem tot zeer groot.

ristorante

Pizzeria

Pizzeria: De naam zegt het al en hoeft geen nadere uitleg.

pizzeria

Wat betekent Trattoria?

Trattoria: Meestal door familie gerunde restaurants. Het menu is meer beperkt, de inrichting meestal basic en de prijzen meestal lager dan een volledig Ristorante.

trattoria

Wat is een Osteria in het Italiaans?

Osteria: De meer populaire versie van de Enoteca (wat de meer Yuppy-versie is). Meestal serveert een Osteria zelfgemaakte en lokale wijnen, snacks en heeft een beperkte menukaart met gerechten.

osteria

Pub en Birreria: wat is het?

Pub / Birreria: Ze hebben een verscheidenheid aan bieren van de tap, plus cocktails en andere alcoholische dranken.

pub en birreria

Restaurants en eten en drinken in Italië?

Ben je er helemaal klaar voor om de typische Italiaanse keuken te ontdekken? La Vacanza kan je veel tips geven. Van heerlijke gerechten tot authentieke eetgelegenheden. Vraag gerust eens naar de mogelijkheden. Met meer dan twintig jaar ervaring in de reisbusiness en een warme en innige verbondenheid met Italië, is La Vacanza een echte Italiaanse specialist.

Moet je nog een reis boeken? Geef je wensen door en we kunnen alles voor je regelen. Van accommodatie tot reis. En van excursies tot restaurant aanbevelingen.

Voordelen van boeken bij La Vacanza

  • Kennis van de taal
  • De passie
  • Jarenlange ervaring
  • Uitgebreide kennis van het land

Misschien vindt je dit ook interessant?

Reactie plaatsen