Comomeer: verblijf, reis en vakantie boeken

unieke locaties in
de regio basilicata

Geniet van deze nog onbekende regio!

Basilicata, een nog onbekende regio met vele tradities!

De regio Basilicata in Italië vormt de zool van de Italiaanse 'laars'. Het is gelegen tussen de regio’s Campania, in het noordwesten, Calabrië, in het zuidwesten en de Tyrreense Zee, in het zuiden. Het is een prachtige, kleine regio. De hoofdstad van Basilicata is Potenza en het heeft twee provincies  Potenza en Matera . 

De regio is bergachtig, dor, nauwelijks bewaterd. Het heeft twee kustlijnen, een in het centrum van de Golf van Taranto in de Ionische Zee en een kleine aan de Tyrreense Zee, met de beroemde badplaats Maratea. De kale berglandschappen lopen af naar de Ionische Zee.

Matera

Matera is bekend om zijn “Sassi”, de typische huizen en kerken bestaande uit tufsteen. In de Golf van Policastro is het genieten van de witte stranden bij de badplaats Maratea van de Tyrreense Zee. Maar ook de Ionische Zee biedt prachtige stranden en is het genieten van de mooie baaitjes.

Locaties in Italië

         Zoek je  een andere locatie dan Basilicata? La Vacanza organiseert reizen door heel Italië.             Van het Comomeer naar Puglia, via Rome en van het Lago Maggiore naar Campania via Toscane. 
arrow_drop_up arrow_drop_down