Bari: bezienswaardigheden, tips en accommodaties
in Puglia
2 min. leestijd

Bari: bezienswaardigheden, tips en accommodaties

Reist u af naar regio Puglia en wilt u graag de hoofdstad Bari ontdekken? Of bent u van plan om af te reizen naar Italië en oriënteert u zich op een mooie bestemming? In dit artikel nemen we u mee door de Italiaanse stad Bari.

Ligging van Bari

Regio Puglia ligt in het zuiden van Italië. De regio is te vinden in de hak van de Italiaanse laars. Bari, de hoofdstad van deze regio ligt (vanaf het noorden gezien) aan het begin van deze hak.

De stad met zo’n 330.000 inwoners en een oppervlak van 116 km2 grenst aan de Adriatische zee en is door de jaren heen goed bewaard gebleven!

Bezienswaardigheden in de stad Bari (regio Puglia)

Bezienswaardigheden Bari

Bent u benieuwd wat de havenstad Bari u allemaal te bieden heeft? We sommen enkele bezienswaardigheden voor u op:

Basilica di San Nicola

Zodra u in Bari bent is de prachtige ‘Basilica di San Nicola’ een absoluut hoogtepunt om te bezoeken. Deze prachtige en eeuwenoude Sint Nicolaasbasiliek is één van de toeristische trekpleisters van de stad.

Barri Vecchia

Barri Vecchia is een historische wijk in de stad Bari. De smalle straten, smalle steegjes en oude binnenpleinen aangevuld met prachtige gebouwen, kerken en kathedralen maakt deze wijk zeer de moeite waard om te bezoeken.

Teatro Petruzzeli

Aan de Corso Cavour vindt u het prachtige theater ‘Teatro Petruzzelli’. Het dieprode interieur maakt het theater tot een overweldigend, statig en ontroerend bezoek.

Lungomare Nazario Sauro

Trekt water u ook zo aan? Loop dan over de ‘Lungomare Nazario Sauro’, een prachtige weg die u de mogelijkheid geeft om de Adriatische kust te bewonderen. De boten die aankomen en vertrekken, het kabbelende water en de verkoelende wind geven u het echte vakantiegevoel.

Orto Botanico dell’Università di Bari

Orto Botanico dell’Università di Bari is een botanische tuin in Bari. De tuin is onderdeel van de plaatselijke universiteit.

Weer en klimaat in Bari

Over het hele jaar gezien variëren de temperaturen in de stad tussen de 12 en 29 graden Celsius. De wintermaanden zijn zacht te noemen en de zomermaanden zijn warm tot heet. Voor zonliefhebbers en liefhebbers van zonvakanties is Bari uiterst geschikt. Wilt u een actieve stedentrip? Dan zijn de maanden april, mei en oktober aan te raden. De temperaturen liggen dan rond de 20 graden Celcius.

Reizen naar Bari

Wilt u afreizen naar Bari? Dan zijn er twee aan te raden opties. Zo kunt u ervoor kiezen om met de auto naar Bari te rijden. Vanaf Utrecht moet u rekening houden met een kleine 20 uur reistijd.

Is dat niet wat u wilt? Wilt u niet 20 uur in de auto zitten? Dan kunt u ervoor kiezen om een vliegticket te boeken. Vanaf Amsterdam zult u in 2 uur en 30 minuten op het vliegveld in Bari staan!

Accommodaties in Puglia

Wilt u graag de regio Puglia ontdekken? Dan is een georganiseerde rondreis in deze adembenemende regio zeer aan te raden. Wilt u alleen een paar dagen in Bari verblijven, en zoekt u een accommodatie? La Vacanza heeft jarenlang in Italië gewoond en geleefd en kan u helpen bij het vinden van een geschikte accommodatie.

Wilt u vanuit hier op eigen initiatief nog verder de regio intrekken? En bent u benieuwd naar bezienswaardigheden en accommodaties? Laat gerust eens uw wensen bij ons achter. Wij kunnen je helpen met het maken van de juiste keuze!

Voordelen van boeken bij La Vacanza

  • Kennis van de taal
  • De passie
  • Jarenlange ervaring
  • Uitgebreide kennis van het land
Reactie plaatsen