Asti: bezienswaardigheden, tips en accommodaties
in Piemont
2 min. leestijd

Asti: bezienswaardigheden, tips en accommodaties

Asti een leuk stadje in de Monferrato bekend om zijn wijn en goede lokale keuken. De torens symboliseerden de macht van de heersende families. Omstreeks het jaar 1000 ws het een bloeiende stad op het kruispunt van de grootste handelswegen van Europa. Er werden zoveel torens gebouwd dat Asti ook wel ‘de stad met honderd torens’ werd genoemd. Dit verleden wordt, sinds de 13e eeuw, elk jaar herinnert, in september wordt er de beroemde palio georganiseerd. Deze paardenrennen, die nog ouder zijn dan die van Siena. ’s Ochtends worden de 21 ruiters en hun paarden eerst gezegend.

Ze worden voorafgegaan door een optocht van niet minder dan duizend figuranten in middeleeuwse kostuums. In september vindt er in Asti tevens elk jaar het Duja d’Or (wijnfeest) plaats. Liefhebbers van lekker eten en goede wijn kunnen hier hun hart ophalen met een bord agnolotti (ravioli) of tajarin (tagliatelle) vergezeld van een glaasje Barbera of Moscato d’Asti.

asti tips

Absoluut een aanrader om te bezoeken

Nog een aanrader voor een bezoek aan dit mooie stadje is tijdens het Festival delle Sagre. Dit gastronomische feest begint op hetzelfde moment als de Duja d’ Or. Een weekend lang verandert de hele stad in een enorm banket, waar je tegen redelijke prijzen de specialiteiten van de regio kunt proeven.

Maar gedurende je vakantie flaneren door de straten van het oude Asti is echt de moeite waard. Je wandelt door middeleeuwse en barokke sferen. Op het Piazza San Secondo kun je een glaasje drinken, terwijl je de middeleeuwse huizen en de kapittelkerk San Secondo bekijkt, hier worden de vaandels van de palio en d praalwagen van de Palio bewaard. De kathedraal van Asti bereikbaar via een doolhof van straatjes is het grootste gotische religieuze gebouw van Piemont.

asti piemont

Het gebied ten zuiden van Asti is de trots van Piemonte en bestaat uit zacht glooiende heuvels die tot zover het oog reikt met wijngaarden bedekt is. De bakermat van de beste wijnen van Italië, zoals de Barolo, de Barbaresco, de Nebbiolo en de Dolcetto. De wijnkelders en proeflokalen van deze streek zijn absoluut een bezoek waard. Alba verdient ook een kort stop voor de winkels die gespecialiseerd zijn in witte truffels en het historische centrum. Barbaresco, dit charmante dorpje is beslist een omweg waard voor zijn enoteca. Stop onderweg in de berm om het glooiende landschap, dat helemaal met wijngaarden is bedekt, te bewonderen.

Accommodaties nabij Asti

Wilt u graag Asti ontdekken? Wij kunnen onderstaande accommodatie nabij Asti zeer aanbevelen. Benieuwd?

Voordelen van boeken bij La Vacanza

  • Kennis van de taal
  • De passie
  • Jarenlange ervaring
  • Uitgebreide kennis van het land

Misschien vindt je dit ook interessant?

Reactie plaatsen