Aosta: bezienswaardigheden, accommodaties en tips
2 min. leestijd

Aosta: bezienswaardigheden, accommodaties en tips

Is ook de hoofdstad van de gelijknamige vallei en is een heerlijk stadje. Ideaal om de Valle d’ Aosta te ontdekken, want het blijft nog een relatief onbekende regio, welke absoluut de moeite waard is om te bezoeken. Ook in de zomer. De inwoners van de tussen Frankrijk en Italië gelegen Valle d’ Aosta spreken zowel Frans als Italiaans. Wandelliefhebbers beginnen in Cogne, een traditioneel bergdorp, en dan op ontdekkingsreis in het Parco Nazionale del Gran Paradiso.

Historische centrum

Het historische centrum van de kleine stad Aosta kan gemakkelijk lopend worden ontdekt. Tussen de Porta Pretoriana en de Piazza della Repubblica is de meeste levendigheid vna winkeltjes, cafés en restaurantjes. Het centrum ligt rondom de Piazza Émile- Chanoux. De boog Arco di Augusto is de hoofdtoegang tot de stad.

aosta

Omgeving van Aosta

Maar zoals aangegeven biedt de omgeving van de stad ook vele mooie bezienswaardigheden. Valle d’ Aosta is rijk aan middeleeuwse kastelen. De hele vallei telt er nog zo’n honderd. Bekend is natuurlijk ook het Parco Nazionale del Gran Paradiso. Een adembenemend park, een van de mooiste natuurparken van Europa. Het is 70.000 ha. groot met tal van wilde dieren als de steenbok en de lynx.

De vallei wordt omgeven door de Zwitserse en Franse alpentoppen (Mont Blanc, Monte Rosa en de Matterhorn). In de smalle zijdalen bevinden zich kleine dorpjes met huizen van hout en steen en met leien daken. In de zomer zijn er de vele sportieve mogelijkheden, bergbeklimmen, mountainbiken, trekking of andere extreme sporten. Maar picknicken in deze sprookjesachtige omgeving raad ik je zeer aan. Wat een adembenemende mooie omgeving is dit. Ik kende het niet maar je moet het gezien hebben.

omgeving aosta

Na een dag in de bergen is het etenstijd en de Valle d’ Aosta heeft door zijn boerencultuur heel wat regionale producten: vleeswaren, kaas, honing en wijn. Allemaal te koop in de vele typische winkeltjes in de stad. Ook de restaurantjes bieden meestal de lokale keuken. De fontina, een kaas van volle koemelk en wordt ook gebruikt bij de fonduta, Italiaanse kaasfondue die u in blik kunt kopen. Er zijn goede witte en rode wijnen allen met de hoogste Italiaanse onderscheiding.

Meerdere locaties en bestemmingen bekijken

Benieuwd naar meer locaties en bestemmingen van het prachtige Italië?

Voordelen van boeken bij La Vacanza

  • Kennis van de taal
  • De passie
  • Jarenlange ervaring
  • Uitgebreide kennis van het land

Misschien vindt je dit ook interessant?

Mary
Door

Mary

op 03 Nov 2021

Kennis van de taal? COntroleert u dan maar EERST Uw nederlands op deze website!

Reactie plaatsen