arrow_drop_up arrow_drop_down
Aosta: bezienswaardigheden, accommodaties en tips
in Regio's

Aosta: bezienswaardigheden, accommodaties en tips

Is ook de hoofdstad van de gelijknamige vallei en is een heerlijk stadje. Ideaal om de Valle d’ Aosta te ontdekken, want het blijft nog een relatief onbekende regio, welke absoluut de moeite waard is om te bezoeken. Ook in de zomer. De inwoners van de tussen Frankrijk en Italië gelegen Valle d’ Aosta spreken zowel Frans als Italiaans. Wandelliefhebbers beginnen in Cogne, een traditioneel bergdorp, en dan op ontdekkingsreis in het Parco Nazionale del Gran Paradiso.

Historische centrum

Het historische centrum van de kleine stad Aosta kan gemakkelijk lopend worden ontdekt. Tussen de Porta Pretoriana en de Piazza della Repubblica is de meeste levendigheid vna winkeltjes, cafés en restaurantjes. Het centrum ligt rondom de Piazza Émile- Chanoux. De boog Arco di Augusto is de hoofdtoegang tot de stad.

aosta

Omgeving van Aosta

Maar zoals aangegeven biedt de omgeving van de stad ook vele mooie bezienswaardigheden. Valle d’ Aosta is rijk aan middeleeuwse kastelen. De hele vallei telt er nog zo’n honderd. Bekend is natuurlijk ook het Parco Nazionale del Gran Paradiso. Een adembenemend park, een van de mooiste natuurparken van Europa. Het is 70.000 ha. groot met tal van wilde dieren als de steenbok en de lynx.

De vallei wordt omgeven door de Zwitserse en Franse alpentoppen (Mont Blanc, Monte Rosa en de Matterhorn). In de smalle zijdalen bevinden zich kleine dorpjes met huizen van hout en steen en met leien daken. In de zomer zijn er de vele sportieve mogelijkheden, bergbeklimmen, mountainbiken, trekking of andere extreme sporten. Maar picknicken in deze sprookjesachtige omgeving raad ik je zeer aan. Wat een adembenemende mooie omgeving is dit. Ik kende het niet maar je moet het gezien hebben.

omgeving aosta

Na een dag in de bergen is het etenstijd en de Valle d’ Aosta heeft door zijn boerencultuur heel wat regionale producten: vleeswaren, kaas, honing en wijn. Allemaal te koop in de vele typische winkeltjes in de stad. Ook de restaurantjes bieden meestal de lokale keuken. De fontina, een kaas van volle koemelk en wordt ook gebruikt bij de fonduta, Italiaanse kaasfondue die u in blik kunt kopen. Er zijn goede witte en rode wijnen allen met de hoogste Italiaanse onderscheiding.

Meerdere locaties en bestemmingen bekijken

Benieuwd naar meer locaties en bestemmingen van het prachtige Italië?

Voordelen van boeken bij La Vacanza

  • Kennis van de taal
  • De passie
  • Jarenlange ervaring
  • Uitgebreide kennis van het land

Misschien vindt je dit ook interessant?

Over de schrijver
"Ik ben Jeanette Kampman. In 1990 woonde ik in Florence en vervolgens ben ik gaan werken als reisleidster in Italië. Daar bezocht ik in mijn vrije tijd al prachtige landgoederen. Terug in Nederland in 1996 ben ik werkzaam geweest bij een grote reisorganisatie en mocht ik de gehele Italiaanse markt opzetten. Ik had toen het voorrecht om weer veel te reizen in Italië en de meest mooie landgoederen te bezoeken. Een prachtige ervaring waar ik veel heb geleerd van de lokale bevolking, de schoonheid van natuur en het heerlijke eten en drinken. In 2000 ben ik voor mij zelf begonnen, eerst Sicilië en door de jaren heen heel Italië."
Italiaanse cookies?