Andalusië

Andalusië: het mooie Andalusie, het land van de olijven, sinaasappels, zonnebloemen, mooie bergketens en valleien, leuke witte bergdorpen met mooie pleintjes, is een brug tussen twee continenten, Afrika en Europa, en is het punt waar de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee elkaar ontmoeten. Andalusië ligt in zuid Spanje en beslaat een gebied van 8 provincies.

Er is voor elk wat wils in Andalusie, van cultuur tot mooie terrasjes, bezienswaardigheden, lange stranden, mogelijkheden tot sporten, watersport, prachtige binnenlanden met mooie stuwmeren, bergen en leuke dorpen om te bezoeken. De bekendste bezienswaardigheden zijn o.a. Malaga, Ronda, Jerez de la Frontera, Gibraltar, Tabernas, Juzcar en Setenil de las Bodegas.

Andalusië is de tweede grootste autonome gemeenschap in Spanje en telt de meeste inwoners. Haar prachtige en diverse landschap, zalige stranden, aangenaam weer en vriendelijke inwoners, hebben ervoor gezorgd dat de regio een van de meest populaire toeristen gebieden van Spanje is.

Naar het zuiden, met kustlijnen zowel aan de Atlantische Oceaan als aan de Middellandse Zee, is er een rijkdom aan activiteiten om uit te kiezen. U kunt genieten van haar gouden stranden, het bewandelen van de hoge bergruggen; van skiën in de Sierra Nevada, tot surfen in Tarifa; van Flamenco dansen, tot stierenvechten.

Andalusië Spanje

Appartementen

Villa's