Albergo diffuso in matera/ basilicata

             18 prachtig gerestaureerde grotten                       in het centrum  

beschikbaarheid aanvragen15+

nieuw voor 2020

100%

genieten

8,7

waardering 

matera, huizen in rotsen uitgehouwen, op de Unesco-werelderfgoed

Matera een adembenemend en wereldberoemde dorp met honderden goed bewaard gebleven grotten, waarin  woningen, kerken en paleizen zijn ontstaan. De 18 prachtige grotten van Sextantio Le Grotte della Civita bevinden zich in het oudste deel van de Sassi-wijken.


Unieke accommodatie in Matera

Dit albergo diffuso, dat betekend dat de grotten verspreid liggen, bevindt zich in het historische hart van Matera. De 18 grotten zijn prachtig en zorgvuldig gerestaureerd en met het grootste respect voor het lokale culturele erfgoed. Er zijn unieke materialen gebruikt, de inrichting is in zijn geheel zoals het hoort met eenvoudige meubelelementen. Het is een ervaring en een bijzondere sfeer. Elke grot heeft een houten deur en antiek slot. Classic (25- 30 m2, max. 2 personen), Superior 40- 50 m2, max. 3 personen), Suite (60- 100 m2, max. 4 personen)


Wil je een unieke ervaring voor je bedrijf, familie of vrienden? Laat ons je deze organiseren bij Sextantio Le Grotte della Civita. Het wordt een  evenement in een omgeving waarin het verleden is bewaard; van de originele houten vloeren en meubels tot de sporen van de geschiedenis achtergelaten in de stenen muren. De fascinerende schoonheid en adembenemende omgeving van vele historische Zuid-Italiaanse heuvelsteden, dit in combinatie met de lokale tradities, maken dit een ideale bestemming.

In de  XIII-eeuwse kerk van het hotel wordt de lokale keuken bereidt.  De locatie is uniek: een ontheiligde kerk, verlicht door kaarsen, klassieke achtergrondmuziek en een verlichte open haard. Een exclusieve plek welke veranderd in een fantastische plek waar het genieten is van  van de passie en de lokale keuken van de chef. Na een heerlijke dag is het ook genieten van bijvoorbeeld een lekker aperitief met lokale wijnen en lokale snacks, de belangrijkste ingrediënten voor een typische aperitivo, of een tijd om te ontspannen in de mystieke setting van de kerk of het terras met prachtig uitzicht op de dramatische Murgia Materana.


Volg een kookcursus in de rots uitgehouwen kerk.  Je leert de oude kunst van handgemaakte pasta en ontdekt authentieke traditionele Lucaanse recepten. Cavatelli, Orecchiette en Calzoni zijn slechts enkele van de typische gerechten die je tijdens je tijd zult bereiden en proeven met een zeer lokale 'cuoca', een ervaren 'mamma' van Matera.


Activiteiten en omgeving

Matera biedt vele mooie uitstapjes. Het is gebouwd tegen een steile helling boven een kloof.  Sassi of grotwoningen worden al duizenden jaren bewoond. In de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw dreigden de Sassi te verdwijnen. Er woonden veel te veel mensen in de grotten, de sanitaire voorzieningen waren barslecht en de woningen werden een broeinest van ziektes. De overheid greep in en verplichtte de inwoners om elders in de stad te gaan wonen. Deze periode van verval duurde gelukkig niet langer dan dertig jaar.

Bezoek de kathedraal gelegen op de top van de Civitas heuvel en torent boven Matera uit. De kathedraal stamt uit de dertiende eeuw en ligt precies tussen de Sassi Barisano en Sassi Caveoso in waardoor je op beide delen van de stad en de wijde omgeving een fenomenaal uitzicht hebt. De grotkerken (Chiesi rupestri) zijn ontstaan  toen monniken op de vlucht sloegen voor vervolgingen in het Byzantijnse Rijk en hun toevlucht zochten in de grotten van Matera. Ze maakten er een soort gebedscentra van. Matera en omgeving telt maar liefst 150 van dit soort kerken.


In de omgeving zijn er ook meerdere dagexcursies een aanrader van mij is op een uurtje rijden het prachtige spookstadje Craco.

Wat klanten zeggen...

geweldig personeel, een fantastische locatie. adembenemend. We waren met onze kinderen ook een absolute aanrader.
Ard L.

Personeel geweldig. Heerlijk uitgebreid ontbijt met veel keuze. elke kamer is anders en verblijven in een grot is een unieke ervaring. dank Anna voor je tip!

Hella van G.

zorg dat je er bij bent ... 

Wil je  er zeker van zijn dat je op dit landgoed kunt verblijven? Voorkom dat anderen je voor zijn!

Direct boeken


Landgoed met appartementen

kamers

Een grot, unieke ervaring

kinderen welkom

uitzicht

Prachtig uitzicht over de directe omgeving

Geen NL. zenders

terras

Geniet van een heerlijk aperitief 

Samen met de overige gasten

tuin

met tuinmeubelen

Terras aanwezig bij verblijf op het landgoed

kindvriendelijk 

Kinderen zijn welkom

Internet op het landgoed

wifi

Wifi, internet aanwezig

ALBERGO DIFFUSO in matera

Waarom boeken bij la vacanza?

Beheersing Italiaanse taal

Beheerst de taal

Jarenlang zijn wij actief geweest in Italië. Hierdoor beheersen wij de Italiaanse taal volledig

Ervaring in italie

10 jaar lang gewoond 

Wij hebben 10 jaar lang in Italië gewerkt en gewoond.

Italiaanse passie

100% passie voor Italië

Onze passie voor het land Italië is enorm. Het voelt als ons tweede thuis.
Ervaring in reisbranche

jarenlange ervaring

Jarenlang gewerkt en gewoond in het prachtige Italië. Daarna al jaren actief als organisator van Italiaanse reizen.
Accomodaties zijn getest

accommodaties getest

Wij hebben zelf de accommodaties bezocht en getest. Voordat wij accomodaties aanbieden, willen wij met eigen ogen de kwaliteit ervaren.
Hulp dichtbij op reis

altijd dichtbij

Op afstand en toch dichtbij. Mocht je iets geregeld willen hebben, maar kom je er niet uit? Bel gerust. Wij pakken het op. 
Genieten van iets unieks

le grotte della civita- matera

Prijs per persoon per nacht, incl. ontbijt:
                                                       Classic  -  Superior  -  Suite
01/04/2020 - 30/04/2020:          180,00      245,00          334,00
01/05/2020 - 30/09/2020:          213,00      280,00          399,00
01/10/2020 - 31/10/2020:           180,00       245,00          334,00
01/11/2020 -  27/12/2020:           140,50       199,00          265,00

- 2 Kinderen gratis (t/m 12 jaar)

- Extra persoon op aanvraag
Reserveringskosten: 35,00

arrow_drop_up arrow_drop_down