Agriturismo Basilicata

 AGRITURISMO TENUTA LAGALA - VENOSA/ BASILICATA

GENIET VAN DE AGLIANICO DOC-WIJN VAN DE FAMILIE LAGALA

beschikbaarheid aanvragen

 de grond is bloeiend en vruchtbaar door de oude vulkaanbodem...

Tenuta "La Maddalena" is gelegen op een geweldige locatie. Bloeiend en vruchtbaar door de oude vulkaanuitbarstingen waarop de stad Venosa staat. Het landgoed  van 70 hectare bestaat uit  gemengde gewassen van granen en groenten, wijngaarden, boomgaarden en olijfboomgaarden. Op het landgoed bevindt zich ook een heerlijk restaurant in rustieke stijl, geniet van  de huisgemaakte specialiteiten, typisch Lucaans. Na een heerlijke dag is het genieten van het zwembad. Er is een manage voor de liefhebbers van paardrijden. 


De wijnmakerij is verdeeld over twee niveaus, met een totale oppervlakte van ongeveer 400 vierkante meter; een deel ondergronds voor de opslag en rijping van wijn, het andere op het platteland voor andere activiteiten: bottelen, opslag, verzending, enz. Er worden alleen wijnen geproduceerd van druiven van eigen productie. De eerste opslag van de wijnen vindt plaats in roestvrijstalen vaten.


De productie van olijfolie, is de andere passie van de familie die zich altijd heeft ingezet om het Lucaanse grondgebied met veel liefde te bewerken. Door de lavagrond is de olijfolie licht bitter en aangenaam kruidig. De extra vierge olijfolie wordt uitsluitend verkregen met behulp van de koude persmethode. 


Waarom je hier naartoe moet gaan?

  • Je wilt in een wijnstreek verblijven
  • Je houdt van lekker eten en wijn
  • Je houdt van het echte Italië

Er zijn in totaal zeven kamers; Alloro, Ciliegia, Hippos, Mela, Olivo, Pesca en Uva. Er is niet veel verschil in deze kamers, ze kijken allemaal uit op de gemeenschappelijke binnenplaats en zijn volledig afgezonderd van het restaurant, waar ook de lokale bevolking komt eten. Alle kamers zijn uitgerust met een kleine koelkast, een kluisje, een televisie en airconditioning, een badkamer met toilet en douche.

15+

keren geboekt

100%

genieten

9,3

waardering 

meerdere huizen

authentiek landgoed

wijnproeven op het landgoed

wifi in borgo

wifi

zwembad

genieten van het heerlijke zwembad

koffiemachine

uitgebreid ontbijt 

uitzichten over de wijn- en olijfgaarden

Waar ligt deze fantastische accommodatie?

agriturismo tenuta lagala - venosa 

Wij publiceren geen exacte prijzen. Dat lijkt misschien raar, maar dit komt omdat de accommodaties allen met flexibele dagprijzen werken naar gelang vraag en aanbod. Je krijgt dus altijd het beste tarief.


Vanaf € 95 tot € 125 per nacht.

Wat klanten zeggen...

geweldige ontvangst door Angelica en Arnaldo. heerlijk gegeten in het restaurant en ook genoten van de olijfolie en wijn. Wanneer je van rust houdt en een nieuwe regio wilt ontdekken dan is dit de juiste plek. 

MarieClaire

Gelegen in het groen omgeven door wijngaarden. heerlijk zwembad en geniet vooral van de lokale keuken.

Pien en Paul