abruzzo,

Laat je betoveren door deze regio...

Ongerepte natuur, voortreffelijke gerechten en wijnen, dorpjes, bergen, zee en cultuur. Ervaar deze regio!

abruzzo: het gevarieerde landschap biedt zoveel mogelijkheden... 

Abruzzo, gelegen in het midden van Zuid-Italië, strekt zich uit van het hart van de Apennijnen tot de Adriatische Zee, over een overwegend bergachtig en wild gebied. Er zijn tal van natuurreservaten, zoals het nationale park Abruzzo, het park  Gran Sasso en Monti della Laga  of dat van de Majella, die bescherming bieden aan de typische planten- en diersoorten van het gebied, zoals de steenarend, de wolf en de hagedis Marsicaanse beer.
De  kust van Abruzzen  wordt gekenmerkt door lange zandstranden in het noorden, terwijl kiezelstranden de overhand hebben in het zuiden.
Vol charme zijn de kleine dorpjes in het achterland, de kloosters, de kastelen van de regio die veel verschillende routes vormen in de groenste regio van Italië.

De provincies zijn:  L'Aquila  (hoofdstad),  Pescara ,  Teramo ,  Chieti . 


Abruzzo: met zijn rijke gastronomische traditie, elke provincie met zijn eigen keuken en wijnen... 

Abruzzo heeft een rijke gastronomische traditie, met specifieke tradities die verband houden met de afzonderlijke provincies. Soevereinen op tafel zijn macaroni alla chitarra, zelfgemaakte pasta, gesneden met een frame van staaldraad. De typische Abruzzo-maaltijd wordt vergezeld door een selectie van de beste regionale Doc- en Igt-wijnen. Montepulciano d'Abruzzo , Sangiovese en  Trebbiano d'Abruzzo in de loop van de tijd hebben ze de nationale en internationale markt veroverd vanwege de zorg voor hun productie en de uitstekende relatie tussen kwaliteit en prijs. Er zijn veel biologische wijnproducties, vooral in de regio's Chieti en Teramo.