arrow_drop_up arrow_drop_down
Reis en vakantie boeken in Toscane (Italy)

Toscane een prachtige regio in Italië

Toscane: uw reis in deze prachtige regio 

Toscane een adembenemende mooie regio met als hoofdstad Florence ( Firenze ). Toscane (La Toscana) is een regio in centraal Italië, die in het noorden aan Ligurië en Emilia-Romagna, in het oosten aan Umbrië en de Marken, in het zuiden aan Latium en in het westen aan de Tyrreense Zee grenst. Toscane staat bekend om zijn landschappen, tradities, geschiedenis, artistieke erfenis. Het wordt beschouwd als de geboorteplaats van de Italiaanse Renaissance, en bevat bekende musea zoals de Uffizi en het Palazzo Pitti.


Van de Etrusken tot de Romeinen tot de Renaissance, Toscane is misschien wel de grootste verzameling van kunst in de wereld, van buitengewone schilderijen en beeldhouwwerken tot fresco’s en architectonische meesterwerken.

Toscane: culinair, beeldschoon en prachtige landschappen

Bezoekers van Toscane komen om verschillende redenen. Velen komen op zoek naar schone kunst, anderen om het buitengewone landschap te verkennen.

Fijnproevers en wijnliefhebbers dalen af in Toscane om te genieten van de eenvoudige maar heerlijke gerechten en wijn . Wandelaars genieten van de bergpaden , fietsers de glooiende heuvels , zomervakantiegangers de zeekust en eilanden . Studenten komen om de prachtige Italiaanse taal en cultuur te leren . Toscane staat ook bekend om zijn wijnen. Samen met de regio Piemonte behoort Toscane tot de beste wijnstreken van Italië. Bekende wijnen zijn Chianti, Brunello di Montalcino en de Vino Nobile di Montepulciano. Geniet van deze prachtige wijnen bij de verschillende landgoederen.


Er is veel te zien en te doen in Toscane, de moeilijkheidsgraad is echt waar te beginnen. Zeker, de meeste moeten beginnen met Florence , en dan verder gaan naar Siena en Pisa . De ‘Città di Arte’, kunststeden: Arezzo , Cortona , San Gimignano en Lucca zijn ook bijna een ‘must’.

rondreizen door Toscane

rondreizen toscane

ontdek rondreizen

excursies boeken: toscane 

Excursie Toscane: in Fiat 500 door Toscane

het toscaanse landschap ontdekken 

Ontdek de schoonheid van het Toscaanse landschap en het besturen van een vintage Fiat 500 op een 5 uur durende tour.
180,-
dagreis toscane

CULTUUR, WIJN & ETEN IN PRACHTIGE STADJES

Geniet van een dag met cultuur, wijn en eten. Bezoek de prachtige stadjes Montalcino, Pienza en Montepulciano in de Val d’ Orcia.
45,-
dagreis toscane

middeleeuwse steden boeken

Bezoek de middeleeuwse steden Siena, San Gimignano, Monteriggioni en de Chianti-streek. Geniet van de heerlijke Chianti wijn!
60,-
toscane ballonvaart

BALLONVAART OVER LUCCA

Zweven over de valleien en glooiende heuvels van Lucca en prachtige vergezichten over de weelderige wijngaarden.
280,-
museum florence

KUNSTMUSEA IN FLORENCE

Tickets Uffizi Gallerie Florence, een van de oudste en belangrijkste kunstmusea ter wereld. Bestel de kaarten alvast online!
40,-
toscane fiets excursie

CULINAIRE EXCURSIE PER FIETS

Een prachtige Culinaire Excursie, per fiets, door het mooie Toscaanse landschap! Boek deze fantastische tocht nu.
80,-
ontdek florence

ontdek de stad Florence

Ontdek Florence met een officiële Nederlandse gids! In 3 uur tijd zie je alles wat de stad Florence zo de moeite waard maakt.
39,-
rondreis toscane
199,-

3 DAAGSE RONDREIS | TOSCANE 

Druivenplukken bij Pieve de’ Pitti – saamhorigheid, harde arbeid, wijnproeven en gezelligheid

Locaties in Italië

Toscane is één van de meest populaire bestemming in Italië. Zoek jij een andere, maar even zo adembenemende bestemming? La Vacanza organiseert maatwerk reizen door heel Italië.  

Italiaanse cookies?